Düzce Üniversitesi Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen iftar programına; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ile birlikte, Üniversite Genel Sekreteri Hasan Sadi Ateş, daire başkanları, davetli personeller ve öğrenciler katıldı.



Düzce Üniversitesi Yabancı uyruklu öğrencisinin Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan iftar programı, akşam ezanın okunması ile Üniversite yönetimi ve öğrenciler birlikte oruçlarını açtı. İftar yemeğinin ardından öğrencilerin masalarını ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, öğrencilere afiyet olsun dileklerinde bulundu.

Düzce Üniversitesi Öğrencilerinin isteklerini de dinleyen Rektör Çakar, iftar sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada şunları söyledi:



“İftar programımızın dördüncüsünü gerçekleştirdik”

“Her Ramazan’da öğrencilerimize normal günlük bedeli olan 2,5 TL karşılığında iftar hizmetimiz devam ediyor . Ramazanda bir akşamda olsa gönlümüzden geçtiği üzere öğrencilerimize ücretsiz bir iftar programı gerçekleştiriyoruz. Bu akşamda yine iftar programımızın dördüncüsünü hayata geçirdik. Her akşam ortalama 1000-1200 kişi civarında oluyor ama bu akşam birlikte olmaktan dolayı 1500-1600 kişiyi buldu. Hem eski hem de yeni yemekhane binamız doldu.”



“Yeter ki oruçlarını bu yaşlarda tutabilsinler”

“Yeter ki oruç tutan orucunu besmele ile açan gençlerimize bizim için bu tür imkanlar sunmak büyük bir mutluluk. Yeter ki oruçlarını bu yaşlarda tutabilsinler. Biz elimizden gelen imkanı sağlamaya çalışıyoruz. Allah tuttukları oruçları kabul etsin. İnşallah sevaplarından bize de küçük bir miktar yazılır.”

Haber: E.K.DURSUN