Dünya Bankası Konutları'ndaki Gazi Mustafa Kemal İlk ve Orta Okulu'nda Atatürk'ün hayatının anlatıldığı salonun açılışını yapan Milletvekili Osman Çakır, basın mensuplarının sorusu üzerine okul müdürlerinin mülakat sonuçlarını değerlendirdi.


Çakır, Okul müdürlerine verilen vizyonun 3 tane adamın komisyonda verdiği puanla ölçülemeyeceğini belirtirken, Gazi Mustafa Kemal Okul Müdürü Mehmet Günaydın’ın 70 puan alarak vizyonsuz olarak değerlendirilmesini ise, “Hocam gibi pek çok yanlış yapıldığı kanaatindeyim” diyerek düşüncesini ifade etti.



YANLIŞ YAPILDIĞININ KANAATİNDEYİM

 

Çakır, “Vizyon 3 tane adamın komisyonda verdiği puanla ölçülmez tarihte bir takım yanlışlıklar. Bizim buradaki amacımız bütün müdürleri değiştirip yerine bir takım tırnak içinde paralel yapı gibi yeni bir yapılanmayı oluşturmak için yapmadık bunu. Buradaki gerçekten bu işin ehli olan bu işe layık olan insanları tespit etmek burada bu atamaları buna göre yapmak durumundaydık. Gücümün yettiği kadar tanıyabildiğim arkadaşlarla alakalı yani dikkatli olunması adaletli olunması , bir ülkenin veya özellikle eğitimin ayakta durmasının en önemli sebebi riyakat ve ehliyeti özellikle ön planda bulundurmak gerekir. Tabi olayı politize edersek eğitim anlamında, tabiki kendisi yani eğitim siyasetlerimizi uygulama açısından çalışmalarımız olacaktır. Politize edersek ve insanların bir yerde olup olmamalarına göre değerlendirirsek yanlış yapmış oluruz. Ben hocam gibi pek çok yanlış yapıldığının kanaatindeyim.”dedi.

 

 

YANLIŞLIK VARSA MUTLAKA DÜZELTİLMELİ

 

Çakır, okul müdürü atamaları konusunda liyakat ve ehliyete bakılması gerektiğini belirtti.
Çakır, “Düzce’de 119 tane müdür değiştirilecek, Düzce Merkezde, bu işin sorumluları bu işin vebalinin altından kalkamazlar. Değerlendirmeyle alakalı bir yanlışlık varsa mutlaka düzeltilmeli diyoruz ve yalnız hocam değil hocam gibi pek çok kıymetli insanlar var. Bu arkadaşlarımız emek sarfetmişler , öğretmenlerin ve idarecilerin rotasyonunu savunan komisyon üyesi benim bunun hala arkasındayım ,yer değiştirilebilir daha farklı yere görevlendirilebilir. Okulları değiştirilebilir. Şimdi liyakatı ve ehliyetini bakmak lazım umarım bu konuyla alakalı önümüzdeki günlerde yeni tip uygulamaları göreceğiz. Ben bu konuyu İl Milli Eğitim Müdürümüze ve sayın valimizle de ayak üstü görüşme şansım oldu .Bundan sonraki süreci birlikte gözleyeceğiz.” Şeklinde konuştu.

OKUL MÜDÜRLÜĞÜ MAKAM OLMAYACAK

 

Çakır, uygulamanın başarısız olan okul idarecilerini görevden almak amacıyla başlatıldığını şuan sadece Düzce'de değil tüm Türkiye'de sıkıntıların olduğunu ifade etti.

"Bu işi aslında sayın cumhurbaşkanımız liyakatsız ve ehliyetsiz olan okul müdürlerini görevden alınmasıyla alakalı bir yönetmelikle başladı bu, Ömer Dinçer bey o zaman bakanımızdı tabi iş bütün müdürlerin değiştirilmesi pozisyonuna geldi. Buradaki uygulama doğru bir uygulamadır. Aynen Fakültelerdeki dekanlıklar gibi ast olan öğretmenliktir, okul müdürlükleri 4 yıl çalışacak arkadaşlar 4 yıl sonra eğer görevinde başarılıysa devam ettirecek yine başarılıysa başka bir okula aktarılarak yine devam edecektir. Ama beceriksizse bu işi taşıyamıyorsa 6 ay sonra İl Milli Eğitim Müdürlüğü teklifiyle vali bunu görevden alabilecek .Yani okul müdürlüğü bir makam olmayacak. Bu uygulama doğru bir uygulamadır ama bu uygulamaya geçişte böyle bir takım yanlışlar ve sıkıntılar oluştu. Bu burada olan bir olay değil Türkiye de şu anda bu anlamda bir takım yanlışlıklar var. Dolayısıyla Mehmet hocama verilen 70 verilmiş olması , Mehmet Hocamın 70 puanı olduğu anlamına gelmez kimse kusura bakmasın çünkü daha önceki görev yerini de biliyorum orada da hem velilerle hem öğrencilerle diyalogları vardı. Tekrar ediyorum eğitim politikalarınızı uygulamak durumundayız eyvallah ama eğitim yönetimini politize etmek yanlış bir şey”dedi.

Haber;Y.SEVER