Okul Müdürleri için yapılan sözlü mülakat sonuçları sendikaları sonu gelmez bir tartışma içine sürükledi. Sonuçların açıklanmasının ardından sıcağı sıcağına basın açıklaması yapan Türk Eğitim Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, Memur sen İl Başkanı Orhan Kılıç’ın kendisi, eşi ve Eğitim bir sen yönetim kurulu üyelerinin mülakatlarda üst derece puanlar alarak başarılı sayılmalarını “son derece manidar” olarak değerlendirmişti. Çakmak’a cevap ise Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi’den geldi.

 

İFTİRALAR ZİNCİRİNE YENİLERİNİ EKLEDİ

 

Eğitim Bir Sen Başkanı Çelebi “Malum bir sendika başkanı” olarak isim vermeden eleştirdiği Çakmak’ın hezeyan ve iftiralar içeren açıklamalarına bir yenisini daha eklediğini öne sürdü. Yaptığı yazılı bildiride son basın açıklamasının bardağı taşırdığını söyleyen Çelebi, “Sendikamıza ahlaksızca yakıştırmalar yapan malum sendika başkanı, artık haddini aşmıştır. Değneksiz olduğunu düşündüğü köyde oraya buraya sataşmakta, iftiralar zincirine yenilerini eklemektedir.” Dedi ve Çakmak’ın söylediklerinin kendi üyelerinin bile inanmadığını iddia etti.

 

UTANMADAN DİLİNE DOLAMIŞ

 

Çelebi, “Malum sendika başkanı yapmış olduğu basın açıklamasında Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç’a iftira atmakla kalmamış, öğretmen olarak görev yapan eşini de utanmadan diline dolamıştır. Hâlbuki malum sendika başkanının eşi de müdürlük mülakatı için başvuru yapmış, daha sonra nedendir bilinmez mülakata girmekten vazgeçmiştir. Şartları tutan herkesin sınav başvurusu yapmak, sınavlara katılmak en doğal hakkıdır.” dedi.

 

DOĞRU BİR UYGULAMA


Mülakat puanlarının saklandığını iddiasında da cevap veren Çelebi, “Peki, mülakat puanları saklanmışsa kendi üyesi olan 20 küsur kişinin, Orhan Kılıç’ın, Orhan Kılıç’ın eşinin puanlarını nereden öğrenmiştir. Bu puanların gizli olmadığını malum sendika başkanı dâhil herkes bilmektedir. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü örnek bir uygulamaya imza atmış, Türkiye’de yaklaşık on beşe yakın ilin yaptığı gibi mülakata giren kişilerin MERNİS numarası ile puanlara erişimine imkân tanımıştır. Bu uygulama ÖSYM tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı dâhil diğer bakanlıklar tarafından da yapılan çok doğru bir uygulamadır.” dedi.

 

ORHAN KILIÇ’TAN ÖZÜR DİLER MİSİN?

 

“Malum sendika başkanına soruyorum;” diye açıklamasına devam eden Çelebi, “ yüksek puan aldığını söylediğin Memur-Sen Düzce İl Temsilcisi Orhan Kılıç, iddia ettiğin gibi yüksek puan almamışsa, iftira attığın için sendika başkanlığından istifa eder misin, ya da basın açıklaması yaparak sendikamızdan ve Orhan Kılıç’tan özür diler misin? Yine “Eğitim-Bir-Sen üyesi dışında hiç kimsenin atanamayacağını” söylediğin 119 okula, sendikamız üyesi olmayan kişilerden de atamalar yapılırsa, yalan söylediğin için sendika başkanlığından istifa eder misin, ya da sendikamızdan ve üyelerimizden özür diler misin? Yoksa her zaman yaptığın gibi “çamur attım, izi kalsın” mantığı ile hareket etmeye devam mı edeceksin? dedi.

 

 

Haber; S.KAŞKIR