Eğitimde Yeni Yönelimler ve Düzce Eğitim Çalıştayı panelinde 7 komisyonun oluşturduğu ilimizdeki eğitim çıtasını nasıl yükseltiriz noktasında yaptıkları sorun ve çözüm önerileri çalışmaları raporlandırıldı.panele Düzce Valisi Ali İhasan Su ,Vali yardımcısı Erdoğan Ülker İl Emniyet Müdürü Ali Gezer ,İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı,Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Nigar Demircan Çakar ve çok sayıda eğitimci katıldı. Düzenlenen panelde açlış konuşmasını Rektör yardımcısı Nigar Demircan Çakar yaptı.Çalıştayın sonucunda azami yönde fayda sağlanabileceğini ifgade eden Çakar “Birlikte yapılan çalışmalar bir değere dönüşür” dedi.

Akabinde Vali Ali İhsan Su yaptığı konuşmasında bu çalıştayın yapılmasındaki amaçları sıralayarak “Konulara bilimsel bakmak önemli bu bağlamda çocuklarımız için neler yapılabilirliği ortaya koyduk.Çocuklarımızı daha iyi nasıl yetiştirebiliriz bunun cevabını bulucağız”dedi ve çalıştay adına uğraşta bulunan herkeze teşekkür etti.

Eğitimde Yeni Yönelimler ve Düzce Eğitim Çalıştayı panelinin Moderatör'ü Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.M.Engin Deniz oluken Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Bahattin Acat Yine Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Selahattin Turan ve Düzce Üniversitesi eğitim fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr.Abdurrahman Kılıç konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacıların içinde ise en çarpıcı açıklamalar Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Dekanı Selahattin Turan dan geldi.Bu tür çalışmaların çok önemli olduğunu her toplumun kendine özgü bir yapı geliştirmesi gerektiğini vurgulayan Turan Ülkemizde eğitim ve okulun amaçlarının birbirleriyle karıştırıldığını ifade etti. “Devlet Okullarının Ölümü Demokrasinin Ölümüdür herkez rolünü bilecek ,iyi evlat yetiştirmek çok önemli” diyen Turan velilerin okula dönük eleştirilerinin doğal karşılanması gerektiğini ancak bazı Aklını kaybeden velilerle karşı karşıya olduklarını ifade ederek toplum bilincimiz giderek kayboluyor dedi.

Turanın ardından Osmangazi Üniversitesi Rektör yardımcısı Bahattin Acat söz aldı.Acat takdire şayan bir çalışma olduğunu vurgulayarak sözlerine başladı.Toplumun her ferdinin eğitim konusunda taşın altına elini koyması gerektiğini belirten Acat herşeyi devletten bekleyerek biryere varılmaz diyerek “HAVUZU OLMAYAN OKULDA YÜZME EĞİTİMİ.... SONUÇ ÖĞRENCİ BATAR” dedi.

Yapılan Eğitim Çalıştayında büyük emek harcayanlarından biride Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcı Doç.Dr. Abdurrahman Kılıç ise Çalıştayda yapılan çalışmalrın neticesinde çıkan raporların sunumunu gerçekleştirdi.Kılıç Düzce'nin eğitimine nasıl katkı sağlarız düşüncesiyle çalıştayın yapıldığını asıl işin bundan sonra başlayacağını ifade ederek İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı dan söz aldıklarını ve raporda uygulanabilir olanlarının stratejik plana sokacağını söylediğini vurguladı. Yazıcı ise sunumu büyük bir dikkatle dinledi.



Haber: P. YILDIRIM