Düzce İl Müftülüğü tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları, 18 Haziran’da ders başı yaptı. Hafta içi her gün her yaştan öğrencinin katılabileceği ve günde 3 saat eğitim yapılacak kurslarda, bu yıl Kur’an-ı Kerim, ibadet, siyer ve ahlak gibi dinî içerikli derslerin yanı sıra sosyal ve kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yaz kurslarına katılacak öğrencilere dağıtılmak üzere çeşitli kitaplar hazırlandı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da ücretsiz olarak öğrencilere ulaştırılacak kitaplar arasında “Elif-Bâ”, “Dinimizi Öğreniyorum” serisi ve “İnteraktif CD destekli Tecvidli Kur’an-ı Kerim Elif-Bâ”sı da yer alıyor.
Sosyal ve kültürel etkinlikler düzenlenecek…
 Yaz kurslarında Kur’an-ı Kerim ve dinî bilgiler dışında Kur’an kurslarını tanıtmak, Kur’an öğretimini yaygınlaştırmak ve verimliliği artırmak amacıyla eğitsel, dinî, sosyal ve kültürel etkinlikler de düzenlenebilecek.
Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz kurslarına katılan çocukların çeşitli eğlencelerle, güzel vakit geçirerek tatil havasında Kur’an öğrenmelerini sağlamak, sporu sevdirmek ve boş vakitlerini spor yaparak değerlendirmelerini sağlamak amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bir de protokol imzaladı.
07-18 yaş aralığındaki öğrencileri kapsayacak etkinliklerde çocuklara basketbol, güreş, masa tenisi, badminton, taekwondo, judo, wushu, karate gibi spor dalları öğretilecek.