Gölyaka'ya gelen konuk yönetici ve öğretmenler ile Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemal Düzenli, Şube Müdürü Asım Keleş ve Hacıyakup İlköğretim Okulu müdürü ve öğretmenleri sohbet etme imkanı buldu.
Daha sonra her iki okulun öğrencileri Efteni Gölü’nü gezdi. Bölgede bulunan değişik canlı türlerinden örnekler toplayan öğrenciler, çevrede bulunan bitki örtüsünü inceledi. Öğrencilere Efteni Gölü ile ilgili bilgiler verildi. İncelemelerin ardından okula dönüş yapıldı.
Toplantı salonunda Özel Sezin Okulu öğrencilerinin hazırlamış oldukları sunumu izlendi. Sununun ardından her iki okulun öğrencileri birlikte resim çalışması ve satranç müsabakaları yapıldı. Ayrıca her iki okulun öğrencileri birbirlerine hediyeler verdi.
Ayrı şehirlerde ayrı okullarda olmalarına rağmen hemen kaynaşan ve arkadaşlık kuran öğrencilerin ayrılık saati geldiğinde üzüntüleri yüzlerinden belliydi. Özel Sezin Okulu öğrencileri, Hacıyakup İlköğretim Okulu öğrencileriyle güzel dostluklar kurarak ayrıldı.