“TERBİYE SINIRLARINI AŞAN BİR AÇIKLAMA”

Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak'ın, Eğitim Bir-Sen ve İl Mili Eğitim Müdürlüğü hakkında yaptığı açıklamalara Eğitim Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi'den yanıt geldi. Çelebi açıklamasında, Çakmak'ı hedef alarak “ Sendikamızı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü töhmet altında bırakan bu seviyesiz açıklama, sendikacılık tarihine de kara bir leke olarak geçmiştir” ifadelerini kullandı. Çelebi ayrıca açıklamasında “ Düzce İlinde gerçekleşen Müdürlük sözlü sınavları ile ilgili Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı’nın terbiye sınırlarını aşan açıklaması, başta eğitim camiası olmak üzere Düzce kamuoyunun tepkisine sebep olmuştur” sözlerine yer verdi.

Çelebi “ Türk Eğitim-Sen Başkanı Osman Çakmak sözlü sınavda düşük alan arkadaşlarını savunurken, aynı sınavda 90’a yakın puan alan üyelerinin olduğunu, en düşük puanı alan 5 kişiden 3’ünün Eğitim-Bir-Sen üyesi olduğunu, diğer 2 kişinin herhangi bir sendikaya üye olmadığını kamuoyundan gizlemeye çalışmıştır” dedi. Çelebi ayrıca “ “Liyakat ölçüm cihazı” görevini de üstlenen Osman Çakmak, sözlü sınavlarda liyakat gözetilmediğini, hakkaniyetin olmadığını, yeterliliğe bakılmadığını ifade etmiştir” şeklinde konuştu.

Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi, Osman Çakmak'a

Liyakat sahibi olmak için Türk Eğitim-Sen üyesi olmak mı gerekmektedir?

90’a yakın puan alan üyeleriniz de, komisyon tarafından kayırılmış mıdır?

Özellikle vurguladığınız başarılı(!) ve liyakatli(!) arkadaşlarınız, sendikanızın yönetiminde yer alan iki müdür adayı mıdır?

Sözlü sınava giren liyakatli(!) arkadaşlarınızın içinde, daha önceki Milli Eğitim Müdürlerine yalvara yakara “aylıkla ödüllendirme, başarı belgeleri… v.s.” gibi Ek-1 puanına etki edecek belge alan üyeleriniz var mıdır?

Eğitim Bir-Sen açıklamasını “Akyüzlü maske takıp, yalancılığa bayraktarlık yapanlara da Eğitim-Bir-Sen olarak asla müsaade etmeyeceğiz “ sözleri ile noktaladı.

 

Haber: M. YILMAZ