Eğitim-Bir-Sen Düzce Şube Başkanı Ömer Faruk Çelebi , eğitimde güzel gelişmelerin Düzce’de yaşanmasının oldukça zor olduğunu söyleyerek, Milli Eğitim Teftiş Kurulunu eleştirdi.
Çelebi, “ Çünkü idare makamındaki kişiler akıl almaz zorbalıklarına devam ediyor. Düzce’deki Milli Eğitim Teftiş Kurulu ile ilgili zaman zaman tarafımıza bir çok şikayet gelmiş olsa da, en son karşılaştığımız hadise maalesef bizlere “bu kadar da olur mu?” dedirtti. “ şeklinde konuştu.

Çelebi, “Sadettin Elalmış isimli müfettişimiz Üskübü İlköğretim Okulunda eşi Fatma Elalmış ile birkaç kez sürtüşme yaşayan Ufuk Aygün ve Derya Özbayram’ı, eşinin sınıf öğretmenliğini yaptığı 8/C sınıfı öğrencilerinin virgülü bile aynı ifadeleri ile soruşturmuş ve Ufuk Aygün’e 4 adet 1 günlük maaş kesim cezası, 1 adet 1 günlük aylıktan kesme cezası teklif etmiştir. Yine Derya Özbayram içinde 2 tane 1 günlük maaş kesim cezası ile cezalandırılmasını teklif etmiştir.” Diyerek, Valisi Vasip Şahin’den idaresi altında yapılan bu tür haksızlıklara müsaade etmemesini beklediklerini belirtti.

Haber; H. İŞCAN