İllerin eğitim sorunlarını ayrı ayrı masaya yatırmak için düzenlediği ziyaretler kapsamında Düzce’ye gelen ve geniş katılımlı bir toplantıda ilimizin sorunlarını inceleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, toplantıda varılan sonuçları düzenlediği bir basın toplantısı ile açıkladı.  Düzce Valisi Bülent Kılınç, Milletvekilleri Yaşar Yakış ve Celal Erbay’ın da katıldığı basın toplantısında bakanın çantasından Düzce İçin önemli şeyler çıktı.

Vardığı sonuçları açıklamaya okul öncesi eğitim ile başlayan Bakan Çelik, 2003 yılında Düzce’de okul öncesi eğitim alan çocukların oranının yüzde 16 olduğunu, bunu bugün itibarıyla yüzde 40,3’e çıktığını söyledi. Hükümetin hedefinin 2012 yılında okullaşma oranının yüzde 50’ye çıkarılması olduğunu belirten Çelik, Düzce’de bu oranın önümüzdeki yıl yakalanacağını dile getirdi.

204 taşımalı okulun bulunduğunu belirten Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bunların bir kısmının tamirinin yapılarak ilköğretim okulu olarak hizmet vereceğini, bir kısmının da anaokuluna dönüştürüleceğini söyledi.Düzce’de taşımalı eğitimin Türkiye ortalamasının iki katı olduğunu ifade eden Çelik, bu konunun incelenmesi için Ankara’dan bir ekip göndereceğini ifade etti.

Düzce’de ilköğretim açısından bir sıkıntı yaşanmadığını belirten Çelik, kız erkek eşit olmak üzere yüzde 99’luk bir okullaşma oranının olduğunu söyledi. Bakan Çelik, konuşması sırasında Yığılca’ya bir spor salonu sözü de verdi.

Prefabrik okullardan 16’sının çelik konstrüksiyon olduğunu, bunların güvenli olduğunu belirten ve bunlardan endişe edilmemesini isteyen Çelik, Basit prefabrik olarak inşa edilen Kız Meslek Lisesi’nin bu yıl Necmi Hoşver İlköğretim’in  ek binasının ise önümüzdeki yıl yenileneceğini söyledi. Bakan, Kaynaşlı’da atıl durumda olan ve camları kırılmış süperlit ilköğretim okulunun da Halk eğitim merkezi olarak değerlendirileceğini ifade etti.

Arsal Anadolu Lisesi’nin spor salonunun yapılacağını belirten Çelik, Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nin bulunduğu bölgeye dört okulun faydalanacağı ortak bir spor salonu yapılacağını da müjdeledi.

 

Kız Meslek Lisesi’nin kapasitesinin arttırılacağını söyleyen Bakan Çelik, Hürriyet ilköğretim okulu’nun bir bölümünde bir ticaret meslek lisesi açılacağını söyledi.Yığılca ve Akçakoca’ya birer pansiyon yapılacağını açıklayan  Çelik, Gölyaka’ya da bir Çok Programlı Lise inşa edileceğini ifade etti. Çelik, Türkiye’de 43 ilde bulunan üstün yetenekli çocukların eğitileceği Bilim Sanat Merkezi’nin 44’üncüsünün Düzce’de inşa edileceğini de belirtti.

Düzce Öğretmen evi’nin Düzce’ye uygun olmadığını söyleyen Çelik, bir işadamını yönlendirerek konuyu çözeceklerini, Akçakoca öğretmenevi’nin de Milli Eğitim Vakfı tarafından tamir edileceğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Ortaöğretimdeki  donanım eksikleri için 860 Bin YTL göndereceklerini de dile getirdi.