Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Eğitim Şurası’na katılmak için yarın Düzce’ye gelecek. Bakanın ziyareti için Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Sivil Toplum Örgütleri hazırlıklar yapıyor. Bakan Çelik ile birlikte çok sayıda genel müdür’ün de gelmesi ziyaretin önemini artırıyor.

 

Bakanın gelişi nedeniyle Milli Eğitim Müfettişleri okullarda bir dizi denetim yapıyor. Denetimlerin sonucunda okulların eksikleri ve yaşanan sorunlar ile ilgili bir derleme yapılarak rapor halinde bakana sunulması bekleniyor. Bakanın ziyareti sırasında gündeme getirilmesi beklenen en önemli sorunun Rotasyon nedeni ile öğretmenlerin isteseler bile ilimizde uzun süre görev yapamaması, bu yüzden eğitimde istikrarlı bir yükselişe bir türlü geçilememesi olduğu belirtiliyor.

 

İl Divan Heyeti Sekretaryası da eğitim ile ilgili altı maddelik bir rapor hazırlayarak Bakana iletecek. Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Başkanı Önder Tonyalı başkanlığında oluşturulan sekretarya, Ak Parti, CHP, MHP İl başkanları ile TSO ve DESOP başkanlarının bir araya gelmesinden oluşuyor. Sekretaryanın eğitim ile ilgili sivil beklentinin neler olduğu ile ilgili altı maddelik raporunda, rotasyondan prefabrik okullara kadar önemli konular ele alınıyor.

Cuma saat 15,00 sıralarında Kaynaşlı’da karşılanacak olan Bakan Hüseyin Çelik, önce valiliği ziyaret edecek. Ziyaret sırasında Düzce Valisi Bülent Kılınç’ın Bakana brifing vermesi bekleniyor. Çelik daha sonra Cumhuriyet Anadolu Lisesinde “Küreselleşme sürecinde Türkiye” adında bir sunum yapacak. Bakan bundan sonra Belediye ve Ak Parti Düzce İl Teşkilatını ziyaret edecek.

 

Akşam saatlerinde Eftenia Otel’de yenilecek olan yemeğin ardından Basına kapalı bir toplantıda eğitim ile ilgili sorunların masaya yatırılması bekleniyor. Geceyi burada geçirecek olan Bakan ertesi gün Düzce Üniversitesi’ne bir ziyarette bulunduktan sonra Düzce’den ayrılacak.