Düzce’de eğitim gören öğrenciler Düzce genelinde büyük bir başarıya imza attı. Öğrencilerde çevre bilincinin oluşturulması amacıyla başlatılan atık pil toplama yarışması kapsamda Düzce merkez ve ilçelerindeki okullarda toplam 2 bin 552 kilo atık pil toplandı.
Bugün de Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreni ile en fazla atık pil toplayan öğrencilere ödüllerinin verildi.
Programa Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, belediye başkan yardımcıları, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“Gençlerimiz bu konuda çok eğitimliler”
Programda açıklamalarda bulunan ve atık pil toplayan öğrencilere teşekkür eden Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, şöyle konuştu:
“Öğrencilere çevre bilincini aşılamak bizim görevlerimiz arasında yer alıyor. Okullarda akıl pil konusunda öğrencilerimizi yönlendirdik. Bu kapsamda iki buçuk ton pil toplanmış. Tabi ki öğrencilerimiz bu konuda yarıştılar. Biliyorsunuz Cumhurbaşkanımızın eşi de çevre konusunda Türkiye’de bir başlangıç yaptı. Türkiye’de yapılan araştırmalarla çöpe o kadar değerli şeyler atılıyor ki arkadaşlar, alıyoruz kullanmadan çöpe atıyoruz. Onlar çöp değil, artık onları değerlendirip ekonomiye kazandıracağız. Bunları geri kazanmak için atık pil bir başlangıç arkadaşlar. O yüzden başka şeyler de toplanacak okullarda. Bu yüzden gençlerimize güveniyoruz. Gençlerimiz bu konuda çok eğitimliler.”

“Çevreye çok büyük zarar veriyor”
Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin ise, kendisine yapılan bu davetten ötürü teşekkür ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün sabah aynı konuda ben de öğrencilere ödüllerini verdim. Şimdi buradayım ve hepinize bu atık pil emeklerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Hakikaten olayı başkanın da dediği gibi çevreye çok büyük tehlike yaratıyor. Programda emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ve Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin tarafından ilk 3’e giren okulların öğrencilerine ödülleri takdim edilirken, atık pil toplama kampanyasına katılan bütün okulların öğrencilerine de farklı spor aletleri ile futbol topları dağıtıldı. 

Haber: M.AYDIN