Düzce için bir protokol daha… Düzce İlim, Fikir ve Sanat Akademisi Kurulması için protokolü imzalandı. Düzce Valiliği’nde gerçekleşen imza törenine; Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ve il protokol üyeleri katıldı. İmzalanan protokol ile il genelinde karşılıklı işbirliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla eğitsel, bilimsel, sanatsal ve fikri çalışmalar yapmak üzere “Düzce İlim, Fikir ve Sanat Akademisi” kurulması amaçlandı.

“Yakın zamanda hayata geçirmek istiyoruz”
Düzce Valisi Zülkif Dağlı yaptığı açıklamada, Düzce’de “Düzce Fikir Sanat Akademisi” adı altında bir akademinin kurulması için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, şu an ilk imzayı attıklarını belirtti. Akademiyi yakın zamanda hayata geçirmek istediklerini dile getiren Dağlı, burada çocuklar ve gençler için önemli fikri çalışmalar gerçekleştirileceğini söyledi.



4 ay önce Kocaeli ve Sakarya’daki çalışmalar incelendi
Vali Dağlı, “4 ay önce Kocaeli ve Sakarya ilimize gençlik çalışmalarını incelemek için ziyaret gerçekleştirmiştik. İlimizde “Düzce Fikir Sanat Akademisi” adı altında bir akademinin kurulması ve bunun devamlı olması şeklinde bir çalışmamız vardı, bunu olgunlaştırdık. İnşallah çok yakın bir zamanda hemen hayata geçireceğiz. Gençlerimiz için hangi derslerimiz olacak, hangi seçmeli dersler olacak, çocuklarımızın zevkine anlayışına uygun taleplerine uygun bazı konularda dersler olacak. Ayrıca her ay önemli bir yazarımızı veya fikir insanımızı buraya getirmek suretiyle fikri çalışmalar yapılacak. Kütüphanesi de olacak içinde. Geniş bir çalışma şuan ilk imzayı atacağız inşallah oranın açılışını yaptığımız zaman geniş bir tanıtım yapmış olacağız.” dedi.

Haber: C.ÜSTÜNER