Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın, yürürlüğe giren ‘Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Açma, Kapatma ve Ad Verme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği sendikalar ile Milli Eğitim Bakanlığı'nı karşı karşıya getirdi. Yönetmelik değişikliğiyle ‘Çok programlı Anadolu lisesi, mesleki ve teknik eğitim merkezi ve mesleki eğitim merkezinde karma eğitim yapılır’ maddesinin kaldırılması yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bazı sendikalar “Karma eğitim kaldırılıyor” diyerek ayağa kalktı, bakanlık ise Danıştay kararı gereği söz konusu maddenin kaldırıldığını açıkladı.

Son olarak "Karma eğitim" tartışmasına siyasiler de dahil oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Köroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, karma eğitimin yeniden sorgulanmasını eleştirdi.

"Aynı işbirlikçi, gerici zihniyet"
AK Parti'nin siyasal iktidarı boyunca gençliği; düşünmeyen, sorgulamayan ve memlekete karşı sorumluluğun en yüce erdemi olan politik katılımın karşısına, biatçı bir gençlik kültürü olarak kurguladığını öne süren Köroğlu, şunları kaydetti:

"Köy Enstitüleri’ni kapatan, zorunlu din derslerini topluma dayatan, vakıf, cemaat, dernek üçgeninde ensarcılığın ve dinci gericiliğin gençliğe dayatılmasının tarihsel referansı dünden bugüne aynı işbirlikçi, gerici zihniyettir. AK Parti’nin 24 Haziran karşı devrimi, ilk icraatını 12 Eylül’ün darbeci paşaları gibi gençliğin politizasyonunun önüne engeller çıkararak gerçekleştirmek istemiştir. Mevcut tüketim kültürü ile Anadolu’nun erkek ve kadınlarının dişiyle, tırnağıyla savaşarak kazandığı aydınlanmacı bütün değer ve birikimler gençliğe yabancılaştırıldı."

"Memleketin tüm yurtsever, cumhuriyetçi ve devrimci öğrencileri görev başına!"        
"Siyasetin dönüştürücü ve devrimci gücüne, doğa bilimlerinin ve felsefenin insanlığı daha ileri mevzilere taşıma iradesinin karşısına koyulan set, bugün açık açık kendini Karma Eğitim’in yeniden sorgulanması noktasına taşıdı." ifadesini kullanan Köroğlu, şöyle devam etti:

"2018-2019 eğitim yılına haremlik, selamlık uygulaması ile girilerek saray rejiminin yukarıdan aşağıya çürümüş bir toplum projesi yaratma heveslerini gençlik kursaklarında bırakmalı! Karanlığınızın üzerine doğan aydınlığa kızlı, erkekli yürüyeceğiz. Memleketin tüm yurtsever, cumhuriyetçi ve devrimci öğrencileri görev başına!"        

Haber: C. ÜSTÜNER