Atatürk Üniversitesi Rektörlüğünün ev sahipliğinde düzenlenen, YÖK'ün 32 yeni üniversitenin rektörleriyle toplantısı sona erdi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Özcan, Erzurum'da 2 gün süren toplantıyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulundu.
Toplantıda genel olarak üniversitelerin sorunlarının, özel olarak da yeni kurulan üniversitelerin rektörlerinin belirttiği sorunların tartışıldığını belirten Özcan, "Karar olarak bir şey çıkmadı ama sorunları kaydettik. Bu sorunları YÖK'e gidip üzerinde çalışacağız. Hangilerine neler yapabiliriz, bunu kararlaştıracağız. Sonra da tekrar rektörlerimizle toplanıp bazı politikaları onlara duyuracağız" dedi.
Toplantının ikinci gününde daha çok serbest konuşmalar yapıldığını ifade eden Prof. Dr. Özcan, şunları kaydetti:
"Üniversitenin nereye gittiği, nereye gitmesi gerektiği, dünyadaki yükseköğretimde neler olduğunu ve bizim de bu durumda ne gibi pozisyon almamız gerektiği konusunda fikirlerimizi açıkladık. Rektörlerimiz teker teker serbest konuşmalarını yaptı. Yeni açılan üniversitelerin altyapıdan tutun akademik ve idari personele kadar, bütçe meselelerine kadar çok ciddi sorunları var. Ama son yıllarda biliyorsunuz, onlara ayrılan bütçede, son zamanlarda mesela Anadolu Üniversitesinden aldığımız kaynakların bir kısmı bize, bir kısmı DPT'ye verildi. 250 trilyonu bize, 250 trilyonu DPT'ye verildi. Onların hepsini yeni açılan üniversitelerimizin kalkınmalarını tamamlamak için kullanacağız. Onun için çok da kötü durumda değiliz."