Çilimli Belediyesi gençler için hayata geçirdiği örnek proje ile adından söz ettiriyor.



Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz’un gençler için bir proje hayata geçirilmesi talimatıyla ilk tohumları atılan ve aylar süren titiz çalışmalar sonucunda son şekli verilen proje, paydaşları ile birlikte daha geniş yelpazeye yayıldı.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Düzce Üniversite, Çilimli İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Çilimli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen “Kırsal Alan Politika Reformları için Gençlik, Gençlik için Güçlendirilmiş Kırsal Alan” Projesi resmen başladı.



Çilimli Belediyesi tarafından koordine edilen proje kapsamında ilçede eğitim gören 160 genç geçtiğimiz Pazar günü İstanbul’a yolcu edildi. 28 Ocak - 1 Şubat 2019 tarihleri arasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde eğitim alacak gençleri, Başkan Muhsin Yavuz ailelerinin ile birlikte uğurladı.



Uğurlama sırasında Öncü Haber ekibine açıklamalarda bulunan Çilimli Belediye Başkanı Muhsin projenin Avrupa Birliği tarafından finanse edildiğini belirtti.

“5 gün boyunca Yıldız Teknik Üniversitesi’nin kampüsünde eğitim görecekler”

Yavuz şöyle devam etti:

“AB proje ekibimizce hazırlanan Kırsal Alan Politika Reformları için “Gençlik, Gençlik için Güçlendirilmiş Kırsal Alan” Projesi birinci olduğumuz ve hibe aldığımız bir proje. Tamamen kırsal kalkınmaya yönelik bir proje. Gençlerimiz bu konuda eğitim için gidiyor. 5 gün boyunca Yıldız Teknik Üniversitesi’nin kampüsünde eğitim görecekler ve 5 gün sonra da sertifikalarını alacaklar. Buradaki eğitimlere, Sayın Düzce Valimiz, Düzce Üniversitesi Rektörümüz ve Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Rektörü ve kamudan, bakanlıklardan çeşitli genel müdürlerimiz, sivil toplum kuruluşlarından, ulusal basından çeşitli konuşmacılar katılacak. İyi bir eğitim semineri olacak. Tabii ki daha sonrasında gençlerimiz, kırsal kalkınmaya yönelik hem tarımsal anlamda hem de hayvancılıkta bir çok bilgi edinecek ve gelecekte hibe projelerde yararlanma fırsatları olacak.”  



“Memleketimize güzel bir hizmet kazandırdığımızı düşünüyorum”

Çilimli Belediyesi için de bir ilk olma özelliği taşıyan bu projeye ilerleyen zamanlarda yenilerini eklemeyi hedeflediklerini belirten Başkan Yavuz, “İnşallah bundan sonra devamı gelen projelerimiz var. Hazırlanan projelerimiz var, biz bu konuda gençlere yönelik bir çok projeye ekibimizle beraber imza atacağız. Bugüne kadar bu projeye destek veren kim varsa hepsine şükranlarımı sunuyorum. Bu başlangıç diyorum gençlerle ilgili projelerimizle daha iyi projeler gelecek. Memleketimize güzel bir hizmet kazandırdığımızı düşünüyorum.” dedi.

Aralarında proje uzmanları ve eğitimcilerin de bulunduğu kafile 6 otobüsle İstanbul’a uğurlandı.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ