"İlköğretim Resim Çalışması" adı altında Sakarya, Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon'da ilköğretim okullarının 4'üncü sınıfında eğitim-öğretim gören toplam 176 öğrenciye yönelik proje uygulandı.
 
Ferrero Tarım Direktörü Ersin Arısoy, fındığın geleceğinde söz sahibi olacak, kendi geleceğimiz de olan çocuklara, fındık tarımını sevdirerek birlikte resim yapmayı teşvik ettiklerini belirtti ve "Resim çocukların hayatlarında kendilerini ispat etme, anlatma açısından en önemli araçlardan biridir. Onlardan alacağımız fikir ve renklerle biz de kendimize, daha doğrusu çalışmalarımıza yön vermeyi hedefledik. Başarılı gördüğümüz resimleri yarışma çerçevesinde ödüllendireceğiz. Burada fındığın geleceği için birlikteyiz ve bu çocuklar ileride büyüyüp bu bahçelerin sahipleri olacaklar. Bu yüzden de fındığı sevmeleri, içinde onunla birlikte olmaları bizler için son derece önemlidir" dedi.
 
Sosyal Sürdürülebilirlik Koordinatörü Melike Kıratlı ise, fındığı ve sektörü bir bütün kabul ederek hareket edip, sosyal çalışmalara ağırlık verdiklerini ifade etti. Kıratlı, model bahçelerde yapılan resim çalışması uygulamasının çocuklar üzerinde olumlu etkiler bıraktığını bildirdi.
 
Doğu Karadeniz Bölge Müdürü Aydın Gül de, bölgenin en önemli tarımsal ekonomik ürünü olan fındığın, her yaşta ve her aşamada insanların hayatında etkili olduğu gerçeği üzerinden hareketle, çocuklarla ilgili bu tür etkinliklere ağırlık verdiklerini söyledi.
 
Doğu ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki Ferrero Değerli Tarım Projesi’nde hedeflenen fındık kalitesini ve verimini artırma amacıyla üreticilere verilen “İyi Zirai Uygulamalar” ve “İyi Sosyal Uygulamalar” programına, çocuklar da çizecekleri resimler ile katılmaya teşvik ediliyor.
 
Bu etkinlikte çocuklara; fındık ve fındık tarımındaki tüm süreçlerde karşılaşılabilecek zorluklardan ziyade, fındığın en güzel örnekleri, keyifli bir günlük aktiviteyle, doğayla içi içe, yerinde gösterme amaçlandı. Böylece uzun vadede yeni nesillerin fındıktan uzaklaşmaması, ileride keyifle hatırlayabilecekleri, tarım ve fındık ile ilişkilerine olumlu etki eden bir hatıra yaratılması hedeflendi. Bunun için fındık üretilen illerden, Sakarya, Düzce, Ordu, Giresun ve Trabzon'da organizasyon ve resim yarışması düzenlendi. Her ilden bir okul seçilerek, bu okullardaki 4'üncü sınıf öğrencilerine yönelik programa 5 ilden toplamda 176 öğrenci katıldı. Etkinliklerde, okullarından ve velilerinden alınmış izinlerle öğrenciler, örnek fındık bahçeleri oluşturmak için tarım uygulamaları Ferrero tarafından yapılan Model Bahçelere taşındı.


 
Resim öğretmenleri ve sosyal uzmanlar nezaretinde önce fındık bahçeleri gezdirilip, fındık ve fındık tarımı ile ilgili bilgiler verilen öğrencilerle daha sonra karşılıklı sohbetler gerçekleştirildi ve uygulamalar yerinde gösterildi. Daha sonra resim öğretmenleri tarafından çocuklara, çizim teknikleri, sosyal uzmanlar tarafından da eğitici bilgiler ve oyunlar konularında bilgiler verildi, Ferrero'nun Nutella ve Kinder ürünleri kendileriyle paylaşıldı.



Bütün bu etkinliklerin ardından atölye çalışması ile çocukların fındık temalı resimler yapmaları istendi. Önümüzdeki günlerde çocukların bu eserleri arasında bir yarışma düzenlenerek ilk 3’e giren öğrencilere ödüller verilecek. Bunun için de fındık hasat zamanı olan Ağustos ayında yapılacak “Hasat Günleri” etkinliklerinde bu resimlerden oluşan bir resim sergisi düzenlenecek.