Düzce Konuralp Müzesi ile Düzce Üniversitesi’nden; Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Arkeoloji Bölümü, Tarih Bölümü ve Dil, Tarih ve Kültürel Zenginlikleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (DÜKMER) işbirliğiyle ilköğretim ve orta öğretim çağındaki çocuklara yönelik kültür ve sanat eğitimi programı hazırlandı. 30 Ekim 2017 tarihinde başlayan etkinlikler haftanın 4 günü ve tüm okul sezonu boyunca devam ediyor. Okul-Müze Günleri Projesi olarak hazırlanan Çocuk Kültür-Sanat Atölyesi programı kapsamında eğitmenler; Düzce Üniversitesi’nin Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Arkeoloji ve Tarih Bölümü öğretim üyeleri, öğrencileri ile halk bilimi uzmanından oluşuyor.

Sanatsal bir macera sunuyor
Çocuklara; temel sanat eğitimi ve güncel uygulamalar üzerine kurulmuş, sanatsal bir macera sunan, dinamik, eğlenceli, kültür ve sanat eğitimi veriliyor. Kâğıt, boya ve çeşitli materyallerle modern ve geleneksel sanat yöntemleri tanıtılarak eğitmenler eşliğinde her çocuk kendi dünyasını yansıtan özgün sanat eserleri oluşturuyor. Düzce Üniversitesi Arkeoloji Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Emre Okan, Tarih Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Pınar Pınarcık, Serbest Arkeolog Güzin Bilir, Doğuş Çalışkan ve Arkeoloji Bölümü öğrencilerinin eğitmenliğini üstlendiği “Arkeoloji Atölyesi”nde, tarihi eserlerin nasıl gün yüzüne çıktığı ve belgelendiği uygulamalı kazı etkinliği ile anlatılarak çeşitli oyunlarla Düzce tarihi tanıtılıyor.

Rektör’den ziyaret
Öte yandan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Çocuk Kültür Sanat Atölyesi çalışmaları hakkında yerinde bilgi aldı. Rektör Çakar’ın gerçekleştirdiği ziyarette; Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. E. Yıldız Doyran, Konuralp Müzesi Müdürü İhsan Aslan, öğretim üyeleri ve proje ekibi yer aldı. Ziyarette, Çocuk Kültür Sanat Atölyesi ile ilgili yapılan çalışmalar ve yapılması planlanan faaliyetler hakkında bilgiler paylaşıldı.

Haber: C. ÜSTÜNER