Eğitim alanında özellike okul servisleri konusunda eskiden köy olan ve mahalle statüsüne gelen bazı bölgelerde servis sorunu yaşanmaya devam ediyor. Konuralp'e bağlı Çorak Mahallesi ve çevresindeki mahallelerde bulunan öğrenciler 3 kilometre uzaklıkta bulunan Konuralp'teki okullarına yürümek sorunda kalıyor ve D-655 kara yolundan geçmeleri gerekiyor.

Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren mahalle sakinleri bu duruma bir çözüm bulunması gerektiğini söyleyerek “ Çocuklarımız okullara gitmek için hevesleniyorlar ve bizde yolluyoruz. Ama aklımız onlarda kalıyor çünkü D-655 kara yolundan geçmeleri gerekiyor ve bu da bizi tedirgin ediyor. Tamam belki şimdi yürüyerek gidebilerler ama kış aylarında bu durum daha ne kadar devam edebilir. Bazı öğrenciler okullarını çok sevdikleri için okullarına gidiyor ama bazılarını yollayamıyoruz. Servis sorunu çözülmediği sürece de çocuklarımızı okullarına gönderemeyeceğiz. Bu duruma bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Çorak Mahallesi ve çevresindeki köylerde yaklaşık 25 öğrenci bulunurken bu öğrencilerin okullarına gitmeleri için 3 kilometrelik yolu yürümeleri gerekiyor.