Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 24 Kasım 1928 tarihinde Millet Mektepleri Başöğretmenliği’ni kabul etmesinin 86’ıncı yıldönümü Düzce’de çeşitli etkinliklerle kutlandı.


Öğretmenler Günü kapsamında Düzce'deki ilk tören Anıtpark’ta gerçekleştirildi. Anıtpark’taki törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından il Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı.


Kutlama töreni, Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ndeki Gençlik Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Düzce Anadolu Lisesi, öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu, şiir ve şarkılar programa renk kattı.

Mesleklerin en özeli...
Gençlik Merkezi'nde düzenlenen kutlama programında konuşma yapan Vali Ali İhsan Su, öğretmenlik mesleğinin önemine değindi. “İnsanları eğiten, onlara yön veren, onlara ufuk açan, onları hayata hazırlayan öğretmenlerdir. Öğretmenlik meslekler içerisinde en özel olanıdır”
Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman ise öğretmenlere seslenerek her öğrenciyi bir değer olarak görmelerini sınıflardaki farklılıkları bir zenginlik olarak algılamalarını istedi.

Kutlama programı, mesleğe yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Büyük alkış alan genç öğretmenlerin yeminin ardından Düzce’de emekli olan öğretmenlerden bazılarına temsili olarak şeref belgelerini Vali Ali İhsan Su takdim etti.


Okullar arasında düzenlenen 24 Kasım Öğretmenler Günü konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye girenlere ödülleri verilmesinin ardından program Düzce Anadolu Lisesi öğrencilerinin koro türküleri söylemesi ile sona erdi.

Haber:Y.SEVER