Başbakan Erdoğan’ın Düzce’ye geldiği sırada Erdoğan ile birlikte Düzce’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, bilindiği gibi Öncü mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunmuş ve Düzce’deki prefabrik okulların kaldırılacağını ifade etmişti.

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, yaptığı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ile yaptığı görüşmeyi değerlendirdiği sırada Öncü TV’ye teşekkür etti. Sezer, prefabrik okulların kaldırılması konusunu Öncü TV ekranlarından duyduğunu ifade ederek, Bakan Çubukçu’ya sundukları raporlar hakkında bilgiler verdi.

“İlimizde prefabrik binalar vardı. Onların yeni yapılan modern binalara dönüşmesini istiyoruz. Milli Eğitim Bakanımız söz verdi. İnşallah Düzce’deki prefabrik okullarımız bu durumundan kurtulacak. Bu haberi de ilk Öncü TV ekranlarından duydum. Bunu gündeme getirdiğiniz için de ayrıca teşekkür ederiz.”

Bakan Çubukçu ile yapılan görüşmede neler sunulduğunu da açıklayan Sezer, okul öncesi ve engelli eğitimi ile ilgili bilgiler verdiklerini ifade etti.

“Bakanımıza okul öncesi ile ilgili bilgiler verdik. Bugüne kadar Düzce’de okul öncesi ile ilgili yapılan bütün çalışmaları ve kat ettiğimiz yolları bir bir ilettik. Engelliler ile ilgili projemiz hakkında da bilgiler verdik. Engelli eğitiminde aldığımız mesafeyi göstermek adına bakanımıza bilgiler verdik.” 

Haber; R. BAL