23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi tarafından “93. Yılında Milli Egemenlik” temalı panel gerçekleştirildi.
Etkinliğe Düzce Vali Yardımcısı Erdoğan Ülker, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, öğretim üyeleri, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.
Düzce Üniversitemiz Konferans Salonunda gerçekleştirilen panel Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Genç moderatörlüğünde “Saltanattan Ulusal Egemenliğe Türkiye” konulu sunumu ile başladı. Fen Edebiyat Bölümü Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hamdi Özdiş, milli mücadele ve kurtuluş savaşı dönemlerinin tarihsel arka planına değinerek, kurtuluş savacı sürecinde egemenlik mücadelelerini anlattı. 23 Nisan 1920 tarihinin, Türkiye tarihinin en önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirtti.
“Türkiye Edebiyatında Milli Egemenliğin Anlamı Üzerine Düşünceler” konulu sunumu ile Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Recai Özcan milli egemenlik, milli hâkimiyet kavramları, milli egemenliğin tehlikeye düştüğü dönemlere değindi. Özcan, Osmanlı’nın son dönemlerinden, balkanların elden çıktığı zamanlara değinerek edebi metinler üzerinden bu dönemleri anlattı. 

Haber: C. ÜSTÜNER