Üniversitenin Arıcılık Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) ve Gölyaka Bal Üreticileri Birliği işbirliği ile 3. Arıcılık semineri düzenleniyor.
Bugün Gölyaka Nikah Salonu’nda saat: 14.00’de başlayacak semineri, Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu ve Yrd. Doç Dr. Ayhan Gösterit verecek.
Seminerde, Merkez Müdürü Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, genetik çeşitlilik (farklı ırk özellikleri) ile bal verimi ve performans arasındaki ilişkiyi anlatacak. Ayrıca son günlerde gündeme bomba gibi oturan Einstein'nın sözü "Arılar ölürse insanlık ölür" konusunu aydınlatacak nitelikte Arı ölümleri Faktör Analizi ve Sinerji konulu bir sunum yapacak. Merkezin Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ayhan GÖSTERİT ise, Ana arının önemi, ana arı üretim yöntemleri ve Bal arısı Kolonilerinin çoğaltılması konularında çok önemli bilgiler verecek. Merkez, kovanlarını yerleştirerek uygulama çalışmalarını başlatırken, eğitim seminerlerine son hızla devam ediyor. Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi Müdürü Meral Kekeçoğlu, 15 Mayısta Makedonya Skopje üniversitesine giderek Türkiye'deki arı gen kaynakları ve koruma çalışmaları ile ilgili bir konferans verecek. Ayrıca dönüşte Yunanistan'da (Greek Scientific Apitherapy Center) Apiterapi merkezinde Apiterapi alanında çalışan bilim insanları ile bir araya gelerek Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezinde, Apiterapi (Arı ve arı ürünleri ile tedavi) uygulamaları ile bir kurs düzenlenmesini için görüşmelerde bulunacak. Haziran ayı içerisinde DAGEM kapsamında, Tarım İl Müdürlüğü ve Düzce İli Arı Yetiştiricileri Birliği'nin ortaklığı ile Tarım Bakanlığı sertifikalı Ana arı Üretim kursu açılacağı bildirilirken, katılmak isteyenler Düzce Üniversitesi Arıcılık merkezine başvurabilecek.

Haber; Ş. ÇAKIR