Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından hayvanseverler için hayvan koruma görevlisi eğitimi verdi. Düzce Belediyesi Meclis Salonunda eğitime katılan Gönüllü hayvan severlere, hayvan davranışı, hayvan bakımı ve beslenmesi, hasta hayvanların tanınması hakkında genel bilgilerin yanı sıra hayvanların kısırlaştırılması, aşılanması, işaretlenmesi ve sahiplenilmesi yolları anlatıldı.
Düzce Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ersin Ar, eğitime katılan hayvanseverlerin eğitim sonunda alacakları kartla 1 yıl boyunca hayvanları koruyacaklarını söyledi.

 

Ar, “Bugünkü toplantımız 5199 sayılı Hayvan hakları ve Onları Koruma Kanunu kapsamında, İl Hayvanları Koruma Kurulu kararı gereği yapmış olduğumuz,hayvan koruma gönüllüsü eğitimi. ilimizde ve diğer ilçelerde bu konuda gönüllü olarak bize dilekçeyle başvurmuş insanlara bu konuda eğitim veriyoruz. Bu toplantıdan sonra valilik kanalıyla Orman Su İşler Düzce Şube Müdürlüğü bir sertifika verecek. Burada eğitim almış olan gönüllülerimiz 1 yıl boyunca resmi olarak koruma görevlisi olarak görev alabilecekler.”dedi.


Yerel Hayvan Koruma Görevlisi Nedir?


Yerel Hayvan Koruma Görevlisi kavramı, hem 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununda hem de bu kanunun Uygulama Yönetmeliğinde yer alıyor. Özellikle kedi köpek gibi sahipsiz hayvanların, kendi mekanlarında, bulundukları bölge ve mahallerde yaşamaları sorumluluğunu üstlenen gönüllü kişiler olarak adlandırılıyor…

Haber; İ.Keleş