Düzce Üniversitesi Danışma Kurulu 1. toplantısı Düzce Valisi Dr.Zülkif Dağlı başkanlığında yapıldı. Toplantıya; Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Baro Başkanı Av. Azade Ay, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Senato Üyeleri ve Düzce’deki kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıda açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, şehir üniversite iletişimini artırmak için Yükseköğretim Kurulu’nun danışma kurulları kurulması için süreç başlattığını belirterek, yönerge oluşturduklarını ve Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı başkanlığında Danışma Meclisi’nin oluşturulduğunu söyledi.



Üniversite sanayi işbirliğinin hayal olmaktan çıktığını, sağlık konusunda Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp, çevre konusunda ise Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı alanında katma değerli çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Çakar, üniversitenin kendi markalarını oluşturduğuna dikkat çekti.

Patent  buluş bildirim sayısını 10 kata çıkardıklarını, kapalı alan sayısını önemli oranda artırdıklarını söyleyen Çakar, istişare kültürünü artırmak istediklerini dillendirdi.

Programda konuşan Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, üniversitenin kuruluşundan bugüne hızlı bir ilerleme ve atılım içinde olduğunu ifade etti. Üniversiteleri özgür düşüncenin olduğu cesur kurumlar şeklinde nitelendiren Vekil Yılmaz, üniversitenin şehre değer kattığını belirterek emeği geçenlere teşekkür etti.



Programda konuşan Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı ise kamu-üniversite iş birliğinin sağlandığını, bağımlılık, göç ve uluslararası öğrenciler gibi birçok konuda birlikte çalışıldığına vurgu yaptı.



Haber: S. AYAN