22-26 Nisan tarihinde Düzce Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi ve Endüstri Meslek Lisesi'nin izcilerinden oluşan toplam 29 izci ve 5 izci lideri Çanakkale milli bilinç kampında “57. alayın dedecim ben geldim” yürüyüşünü gerçekleştirmek üzere Çanakkale'ye gittiler. Çanakkale savaşlarının kaderini belirleyen 57. alayın konakladığı ve yürüdüğü alanlardan yürüyerek şehitlerimizin o günkü duygularını tadan gençlerimiz Düzce'ye döndüler.
Şehit vurulunca değil, unutulunca ölür. bizde unutmadık, unutmayacağız diyerek Çanakkaleye gittiklerini söyleyerek sözlerine başlayan izcilik federasyonu Düzce il temsilcisi Zekai Altundal kimi zaman nutku tutularak kimi zamanda gözleri yaşararak geziyi anlattı. 25 Nisan sabahı şehitlerimizin son kez toplandıkları, son çorbalarını içip, son ekmeklerini yedikleri yerde Türkiye'nin dört bir yanından gelen izcilerin ve üniversite öğrencileri ile birlikte yola çıkıp Conk Bayırı'nı tırmandıklarını, havanın ağarması ile birlikte 57. alayın yürüdüğü patika yolda kilometrelerce kırmızı beyaz bir şeridin olduğunu söyledi.
Altundal, aslında oralar görülmeden, oralardaki ortam yaşanmadan bir şeyler söylemek çok zor. Bu günün Türkiyesine nasıl geldiğimizide oraları gördükten sonra çok daha iyi anlıyoruz. Tüm şehitlerimizi rahmetle anıyoruz dedi.