Düzce Eğitim Gönüllüleri Derneği (DEGDER) İstiklal Marşının 91. Yılı dolayısıyla bir program düzenledi. Programa, Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı ,İl Emniyet Müdürü Ali Gezer, şube müdürleri, çok sayıda öğretmen ve eşleri katıldı.

Programda açılış konuşması yapan Dernek Başkanı Mustafa Sevinç “Her kelimesinde, her mısrasında ayrı bir anlam, ayrı bir güzellik bulunan İstiklal Marşımız 12 Mart 1921 yılında milli marşımız olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edildi. Ay yıldızlı bayrağımızı hep şafaklarda dalgalandırmak uğruna verilen o mücadeleyi her Türk’üm diyen bilmeli ve İstiklal Marşımızı bu duygularla okumalıdır.” dedi.

İl geneli ortaöğretim kurumları arası düzenlenen “İstiklal Marşımızı Güzel Okuma” Yarışmasında dereceye giren öğrencilere madalya ve plaket takdimi yapıldı.

Yarışmada 1. Olan Fen Lisesinden Ayşenur Toksöz 300 TL, 2. Olan Cumayeri Ç.P. Lisesinden Kübra AKSU 200 TL, 3.olan Arsal Anadolu Lisesinden Gülseren Çelebi 100 TL para ile ödüllendirildi.

Gece Ahmet Yenilmez ’in rol aldığı “Mehmet Akif Dönüyor Ya Siz Neredesiniz? adlı tiyatro oyununun gösterilmesiyle sona erdi.