Okullarda 2017-2018 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte çocukların okullara gitmek için evden ayrıldığı zamandan başlayarak yeniden evlerine dönünceye kadar geçen sürede güvenli bir eğitim alabilmelerini sağlamak amacıyla Düzce İl Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan “Güvenli Okul-Güvenli Eğitim” projesi kapsamında çalışmalar bugün Koçyazı Mahallesi’nde bulunan TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda devam etti.

“Biz tedbirlerimizi sıkı tutmaya devam edeceğiz”
Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz’in de hazır bulunduğu etkinlikle yaptığı konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

“Bizim mesaimizin yoğun ve stresli olduğunu biliyorsunuz. Benim için de bu yavrularla ve sizlerle birlikte olmak biraz bu yoğunluğa reklam almak gibi oldu. Sayın okul müdürümüzle odada biraz konuştuk, şehirler büyüdükçe, insan sayısı arttıkça doğal olarak birbirini tanıyan insan sayısı azalıyor. Buna bağlı olarak da otokontrol sistemi dediğimiz, eskiden herkesin birbirini tanıdığı, tanıdık insanların art niyetli insanları uyardığı ve herkesin birbirini kontrol ettiği bir dünyada şehirler büyüdükçe otokontrolün azaldığı bir ortama doğru gidiyoruz. Ama Düzce’miz açısında huzur ve güvenliğin sağlanması, çocuklarımızın yeni eğitim-öğretim yılına güvenli bir ortamda devam etmeleri açısından şu an itibariyle büyük bir sorun görünmüyor. Biz tedbirlerimizi sıkı tutmaya devam edeceğiz. Çünkü çocuklarımız en önde geliyor. Biz Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte bu kontrolü sağlıyoruz.”

Öğrencilereseslenen Deniz,çocuklar için temel güvenlik kuralları, anne ve babalar dikkat isimli broşürler ile birlikte velilere çocuklarının güvenli bir şekilde okula gidip gelebilmeleri için gerekli olan hususların anlatıldığı mektubutakdim etti.

TOKİ Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda düzenlenen bir etkinlikle öğrenci ve velileriyle buluşan Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polisler, Deniz’in konuşmasının ardından katılımcıları bilgilendirici eğitim semineri verdi. Toplum Destekli Polis ve Siber Polislerin öğrenci ve velilere güvenli bir eğitimin önemi ile birlikte oluşabilecek tehlike ve tehditlere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgusunda bulunarak, öğrencilerden ailelerini olup biten her şeyden haberdar etmesi gerektiği belirtildi.

Haber: Ö. YILMAZ