Florida Central Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Öğretim üyesi Prof. Dr. Necati Çatbaş, Düzce Üniversitesinde Yapı güvenliğinde erken uyarı sistemleri ve Amerika’da Mühendislik Eğitimi konulu konferans verdi.

Düzce Üniversitesi deprem bölgesinde olan ilin en büyük sorunlarından biri olan yapı güvenliğine dikkat çekmek üzere konferansı organize etti. Çatbaş’ın konferansına eğitimin tatil olması damgasını vurarak, konferansın beklendiğinden daha sönük geçmesine neden oldu.

Slayt gösterisi ile Erken uyarı sistemlerini ülkelerin karşılaştırması ile anlatan Çatbaş, Türkiye’de mühendislik eğitiminin daha ileri ölçülerde verilmesi gerektiğini ifade etti.

Çatbaş, Türkiye’de Nükleer santrallerin kurulmak istendiğini ancak olası bir depremde müdahale edecek mühendislerin olmadığını ve yetiştirilmesi gerektiğini savundu.

Ayrıca Çatbaş, fen ve matematik öğretmenlerinin ilkokuldan liseye kadar eğitim vermelerini, fen ve mühendislik araştırmalarına yatırım yapılmasını, yenilik ve buluşların teşvik edilmesi ve parlak öğrencilerin bilim ve mühendislik alanlarında çalışma yapmalarını kanalize etmenin gerekliliği üzerinde durdu.

Haber; R. BAL