Düzce Üniversitesi 2017-2018 Akademik Yılı Mezunları Derece Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonunda geçekleşti.

Törende dereceye giren öğrencilere ödül ve hediye takdim edilirken, öğrenciler mezun olmanın gururu ve heyecanını yaşadı.
Düzenlenen törene Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Düzce TSO Başkanı Tuncay Şahin, Düzce Belediyesi Başkan Yardımcısı Miktat Çelebioğlu, Rektör Yardımcısı İlhan Genç, mezun öğrenciler ve velileri katılım sağladı.

“Gurur içindeyiz”
Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, birinci olan öğrencinin kız olmasından dolayı memnun olduğunu söylediği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Büyük bir özveriyle yetiştirdiğimiz mezunlarımızı yıllar önce bizlere emanet eden fedakar ailelerimize teslim etmenin ve onlara bir nevi iade etmenin ve bundan sonraki yaşamlarına kıymetli mezunlarımızı uğurlamanın gururu içerisindeyiz. Üniversitemiz 14 fakültesi, 4 enstitüsü, 2 yüksek okulu, 10 meslek yüksek okulu, 320 yataklı hastanesi, 30’dan fazla araştırma ve uygulama merkezi, 30 bin öğrencisi ve 2 bin 500 personeliyle bölgemizin ve ülkemizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlayan, projeler geliştiren, lisansüstü tezleriyle gerçek sorunlara, problemlere bilimsel çözüm alternatifleri geliştiren, rekabetçi, yeniliklere öncülük eden girişimci, dinamik ve sayın bir yüksek öğretim kurumu olarak sloganına uygun bir şekilde değer üretiyor.
Kıymetli aileler sizler yıllar önce ülkemizin dört bir yanından gelerek bizlere kalplerinizi emanet ettiniz. Mezunlarımızın kendi ayakları üzerinde duran, kendi geleceğini kuran ve ana baba hakkını bilen bireyler olmalarını diliyorum.”



“Haklarımız helal olsun”
Çakar mezun olan öğrencilere yönelik yaptığı konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Değerli mezunlarımız özgüveni, sosyal ve kültürel olaylara duyarlılığı yüksek, kendi kaderini kendileri belirleme iradesine sahip bireyler olarak yetişmeniz için edebiyattan finansa, felsefeden girişimciliğe, farklı alanlarda etkinliklere katılımlarınız destekledik. Bugün mezun olurken sevinç, hüzün, endişe, heyecan, kararsızlık duygularını yaşadığınızı biliyoruz. Sizlerden en temel beklentimiz ahlak, vicdan, sağduyu ve irade sahibi bireyler olarak kamu yararı gözetmeniz. Devletimizin en küçük hakkını dahi korumanız ve savunmanızdır. Milletine ve devletine sonsuz bir sadakatle bağlı olan tüm mezunlarımıza haklarımız helal olsun.”

Çakar, Cemal Süreyya’nın sözüyle mezunlara şöyle konuştu:
“’Gitmekle gitmiş olmazsın gönlün kalır, aklın kalır anıların kalır’ diyor Cemal Süreyya. Gönlünüzün aklınızın bir parçasını bizimle bıraktığınızı, burada güzel anılar biriktirdiğinizi ümit ediyorum. Bundan sonraki yaşamınızda başarılar diliyorum.”



“Bugün bir sonun başındayız”
Psikolojik Danışmalık ve Rehberlik Bölümü ilk mezunlarından Fatma Zehra Arslan bölüm birincisi olduğu için heyecanlı olduğunu belirterek şunları kaydetti:

“Başlangıçlar güzeldir, bitişler zor. Tanışmalar heyecanlı ayrılıklar ise acı. Bugün bir sonun başındayız. 4 yıl boyunca çok yol kat ettik. Bizler burada birer aile olduk. Bizler burada insanlarımızı anlamayı, onları koşulsuz kabul etmeyi öğrendik. Çok çalıştık, sabahladık ortaya güzel projeler koyduk. Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milleti özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da esaret ve sefalete terk eder’ sözünde belirttiği gibi milletimizin şanlı ve yüksek bir topluluk halinde yaşaması için biz gençlere büyük görevler düştüğünün bilinceyiz.”



Düzenlenen program, ödül ve hediye takdim edilmesinin ardından yapılan kep atma töreni ile sona erdi.


Haber: H.GÜRSOY