Milli Eğitim bakanlığı'nın son düzenlemeleri ile birlikte, genel liselerin Anadolu Lisesi statüsüne döndürülmeye başlanmasının ardından, Düzce Lisesi Mezunları derneği tarafından yapılan bir açıklama ile, Düzce Lisesi'nin de Anadolu Lisesi statüsüne alınması gerektiği kaydedildi. Düzce Lisesi'nin bu statüye alınması için önünde Hiçbir engelin olmadığının belirtildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Düzce'ye hep bir sembol aranır. 1923 yılından beri Düzce'de eğitim veren, 1958 yılından itibaren lise olarak binlerce mezun veren Düzce Lisesi, Düzce için vazgeçilmez bir semboldür. Depremden sonra herkes gibi Düzce Lisesi'nin de kimyası bozuldu. Okul binası yıkıldı, Birkaç yer gezildikten sonra eski yerine prefabrik yapı olarak geri dönüldü.Uzun uğraşlar sonucu, geçte olsa (10yıl) 2009-2010 eğitim döneminde yeni okul binasına taşındı.Milli Eğitim bakanlığı'nın son düzenlemeleri ile birlikte, genel liseler Anadolu Lisesi statüsüne dönüştürülmeye başlandı.Düzce Lisesi 2010-2011 eğitim döneminde Anadolu Lisesi statüsünde olmalıdır.
Niçin Düzce Lisesi bu statüye geçmelidir?
-Bütün illerin büyük ve sembol liseleri bu statüdedir.
- Düzce'nin merkezinde olması ve Düzce'nin ismini taşıması.
- Düzce'nin nüfusu, öğrenci sayısı, Anadolu Liselerine kayıt yaptıracak öğrenci akışının bulunması.
- Yeni binası ile fiziki yeterliliğinin bulunması.
- Modern derslik, atölye ve laboratuvarının olması.
- Düzce Lisesi çevre ilçeleri ve çevre köyleri ile geçmişten bugüne Düzce için bir birleştirici olmuştur. Anadolu Lisesi statüsü ile birlikte Düzce2nin çevre ilçelerden öğrenci almasıyla bütünleyici rolü devam edecektir.
Düzce Lisesi Mezunları Derneği'nin üyeleri ve mezunları, okul aile birliği üyeleri ile birlikte, 2005 yılında verilmeyen Anadolu Lisesi statüsü'nün 2010-2011 eğitim döneminde verilmesini istemekteyiz.

Haber; Ş. ÇAKIR