Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Aydın Koç, yayınladığı yazılı bir basın açıklaması ile ilköğretim  4. Sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı’nda Hıristiyanlık propagandası yapıldığını ileri sürdü.

Kitabın 179. sayfasında ‘Bayramlar ve Özel Günler’ başlıklı bölümde dini bayramların Ramazan Bayramı, Kurban Bayramı ve Paskalya Yortusu olarak sıralandığını ifade eden  Koç, yine 4. sınıf Sosyal Bilgiler Ders Kitabı’nın 190. sayfasında Ramazan Bayramı anlatıldıktan sonra “başka dini bayram var mı” sorusu üzerine Paskalya Yortusu’ndan bahsedildiğini dile getirdi.

Söz konusu kitabın öğrencilere ücretsiz dağıtıldığını belirten Koç, Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu’nun bir ilke imza attığını, bu kitabın 5 yıl süreyle ders kitabı olarak kabul edildiğini kaydetti.

Milli ve manevi değerlerle bağdaşmayan unsurlara yer veren, Hıristiyanlık propagandası yapan, öğrencileri öz kültürüne yabancılaştıran ders kitaplarına bizzat Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçer not verildiğini ifade eden Koç, ders kitaplarının daha titiz bir denetimden geçirilmesini istedi.