İlk Ders zili yarın çalacak. Düzce’de 30 ana okulu, 150 ilkokul, 118 ortaokul ve 44 lise olmak üzere toplam 342 okulda 69 bin 317 öğrenci ve 3 bin 676 öğretmenle yeni eğitim öğretim yılına başlanacak. İlk dönem 23 Ocak'ta sona erecek. Yarıyıl tatili ise 26 Ocak-6 Şubat arası. 9 Şubat'ta başlayacak ikinci dönem ise 12 Haziran'da sona erecek.

 

 

Yeni eğitim öğretim yılında neler olacak?

 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim ve öğretim yılında ilk defa uygulamaya koyacağı çalışmalar yapacak. Bakanlık, daha fazla sayıda çocuğun okul öncesi eğitimden faydalanabilmesi için 2014-2015 eğitim ve öğretim yılından itibaren tüm okul öncesi eğitim kurumlarında ikili eğitim uygulaması yapılmasına karar verdi. Ayrıca okul öncesi eğitim kurumlarında sınıf mevcutlarının 10'un altına düşmesi halinde kapatılmayarak diğer gruplara aktarılması ya da yıl sonuna kadar bu sınıflarda eğitim öğretime devam edilmesine imkan sağlanacak.

 

-Performans görevleri

 

Öğretim programlarındaki kazanımların öğrenciler tarafından daha iyi kazanılmasını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan performans görevlerinin, evde veliler tarafından yapılması şeklinde yanlış uygulamaların olduğu tespit edildi. Bu nedenle mevzuat çalışmalarında, öğrencilerin başarılarının değerlendirilmesinde "performans görevi puanı" yerine "ders etkinliklerine katılım puanı" getirildi. Öğrencilerin performanslarını değerlendirmeye yönelik çalışmalar için puan verilecek.

 

 

-Seçmeli dersler notla değerlendirilecek

 

Seçmeli dersler, yeni eğitim ve öğretim yılından itibaren puanla değerlendirilecek.

 

 

-Haftalık ders çizelgeleri değiştirildi

 

2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 9 ve 10'uncu sınıflarında kademeli olarak uygulanacak ders çizelgeleri Talim ve Terbiye Kurulu'nun kararıyla kabul edildi. Buna göre, genel liselerde haftalık ders saati sayısı 37'den 35'e indirildi.