Dershaneler eğitim sistemi dışına çıkarıldıktan sonra dershane benzeri ticari kuruluşların binalarına, “Denetim dışıdır” uyarısı asılması da gündemde. Dershanelerin özel okula dönüşümüne ilişkin teşvik sistemine ilişkin çalışmalar da son aşamaya geldi.


Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın, “Ocak ayında dershane ruhsatları iptal edilecek ve yenisi verilmeyecek” açıklamasının ardından gözler MEB’in çalışmasına çevrilirken, çalışmanın Kasım ayı başında tamamlanması hedefleniyor. Meclis’ten yasal düzenlemelerin geçmesinin ardından sistem hayata geçecek ve Ocak ayından itibaren dershanelere yeni ruhsat verilmeyecek.

AMAÇ VELİYİ CAYDIRMAK

MEB’in çalışması kapsamında dershanelerle ilgili düzenlemenin yapılmasının ardından dershaneler “Eğitim sistemi” dışına çıkarılmış olacak. Dershanelerin eğitim sistemi dışına çıkmasının ardından “ticari kuruluş / işletme” olacak kurumlara uyarı yazıları asılacak. 

Düzenlenecek yönetmelik ve yönergelerle “Bu işletme Milli Eğitim Bakanlığı denetimi dışındadır” uyarısı asılması sağlanacak. Bu uyarı binanın dış cephesinde, herkesin görebileceği bir yerde ve büyüklükte olacak. Bu yöntemle velilerin çocuklarını dershaneye göndermesinin önüne geçilmesi, en azından “psikolojik” olarak etkilenmesi hedefleniyor.

 

Haber; S.KAŞKIR