Başbakan Erdoğan'ın ''Dershaneleri kapatacağız'' sözüyle başlayan ve çoğu eğitimcilerin olumsuz baktığı dershanelerin kapatılıp yerine özel okul yapılması durumuna tepkiler çığ gibi yağmaya devam ediyor.

Dershanelerin kapatılmasına tepkiler tükenmezken bir karşılık da Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneğinden geldi.

Düzce Sanayici ve İş Adamları Derneği (DÜSİAD) yönetim kurulu başkanı Eyüp Çakır yaptığı basın açıklamasında dershanelerin kapatılıp yerine özel okul yapılmasına kesinlikle karşı olduklarını belirtti.

Çakır; dershanelerin ve etüt merkezlerinin kapatılması öğrenciler açısından büyük olumsuzluk teşkil eder, dershaneler öğrenciler için büyük bir avantajdır dedi.

Ekonomik açıdan velilerin zorlandığı bir dönemde olduğunu ve dershanelerin kapatılıp yerine özel okulların yapılmasıyla beraber velilerin iki kat daha zorlanacağını söyleyen Çakır dershanelerin üniversite öncesi öğrenciler için bir faaliyet alanı olduğunu da söyledi.

''Dershanelerin kapatılması anadolu çocuğuna ilim tahsili yapma demektir'' diyen Çakır torba yasasında yer alan bu durumda bir terslik olduğunu da ekledi.

Eğitim seviyesi boşluğu ne zaman doldurulursa dershaneler o zaman kapatılır diyen Çakır Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bu uygulamayı durdurması çağrısında bulundu.
Haber;S.MELEN