Milli Eğitim Bakanlığı, Özel Dershaneler Yönetmeliği’ni yenilemeye hazırlanıyor. Taslağa göre, dershanelerde ÖSS’ye hazırlık programları en az 500 ders saati olarak ayarlanabilecek. Bütün derslerden program düzenlenebileceği gibi yalnız bir veya birkaç dersten de hazırlık programları oluşturulabilecek.

Buna göre, seviye belirleme sınavına hazırlık programlarının uygulanmasında okutulacak dersler, öğrencilerin hazırlandığı bir üst okulun giriş sınav sistemine veya devam ettiği sınıfın seviye belirlemesine  uygun olarak belirlenecek.

Ayrıca taslağa göre, dershaneye devam eden öğrenciye, süresi iki ayı geçmeyen dönemler için 1, süresi iki aydan fazla olan dönemler için ise her ay sınav sonuç belgesinin verileceği, verilen belgede, öğrencilerin katıldığı sınavlar ve bu sınavlarda aldıkları puanlar, ilgili okulun sınav sistemindeki puanlama esasına uygun olarak yazılacağı ifade edildi.

Dershanedeki eğitim personeli, diğer personel ve öğrenciler taslağa göre, kılık ve kıyafetlerinde ilgili yönetmelik hükümlerinin uygulanacağı, ancak, dershanelerde okullarda olduğu gibi tek tip kıyafet giymelerinin zorunlu olmayacağı belirtildi.