Yıllardır eğitimde, sporda ve turizmde hak ettiği yerde olamayan Düzce’mizin, eğitim alanındaki bu yükselişinin diğer alanlara da yayılacağı kanaatinde olduklarını belirten Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Başkanı Enver Şahin, “ Çünkü Biz Demokrat Eğitimciler Sendikası olarak, gelişmişliğin yolunun eğitim kurumlarından geçtiğine inanıyoruz. Eğitim kurumlarına verilen önem arttıkça Düzce’mizin başarısı artacaktır. İlimizde SBS sonuçlarına göre 500 tam puan alan öğrenci sayısı artmıştır. Bu sonuçlar ve birinci yerleştirmede açık kalan kontenjan sayısının az olması, velilerimizin eğitime duyarlılığının arttığının göstergesidir. Bu durum ise Düzce’de eğitimin rayına oturmaya başladığı anlamına gelmektedir. Bu sonuçların oluşmasında, öğretim yılı boyunca, desteğini eğitim çalışanlarından esirgemeyen; eğitim çalışanları ile toplantılar düzenleyen, okul okul gezerek öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını yükselten, her ortamda onların yanında olduğunu vurgulayan Valimiz Vasif Şahin’in çok büyük katkıları olmuştur. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Sezer’i, ekibini, kurum yöneticilerimizi, öğretmen arkadaşlarımızı bu başarılarından dolayı kutluyor, başarılarının artarak devamını diliyoruz.” dedi.

Şahin, bu sonucun Düzce için yeterli olmaması gerektiğini savunarak, eğitimde çıtanın yükseltilmesi için Valilik, Milli Eğitim Müdürlüğü, Sivil Toplum Örgütleri ve Kurum yöneticilerinin yapması gereken çalışmaları şöyle sıraladı:

1.Okullar arasında sınav koordinasyonun sağlanması amacı ile Milli Eğitim Müdürümüz yada belirlenen bir şube müdürümüz başkanlığında ayda en az bir defa okul müdürleri ile toplantılar düzenlenmelidir.

2.Öğretmenlerin verimli çalışmalarını sağlamak, birbirleri ile görüş alış verişini sağlayacak, motivasyonunu artıracak ortamlar oluşturulmalı ve sosyal etkinlikler düzenlenmelidir.

3.Özellikle bu yıl çok faydalı olduğunu gördüğümüz zeki, çalışkan ekonomik durumu iyi olmayan öğrencilerin dershanelere gönderilmesi projesinin desteklenerek kontenjan sayılarının artırılması için çalışmalar yapılmalıdır.

4. Düzce’de bulunan siyasi partilerin, meslek odalarının sendikaların, derneklerin ve muhtarlıkların eğitimin gelişmesi için aktif rol alarak, bulundukları yerlerdeki okulların gelişmesini sağlamak için daha fazla çaba sarf etmeli , öğrencilere burs vermeye çalışmalıdır.

5.Yapılan bu çalışmaların öncesinde ve sonrasında basın yayın kuruluşları gerekli duyuruları ve haberleri yapmak için gayret sarf etmelidir.

Haber; H. İŞCAN