Düzce Üniversitesi'nin kuruluşunun 4. yılı nedeniyle düzenlenen törenlere büyük katılım oldu. Sakarya Üüniversitesi Devlet Konservetuarı Türk Azeri Müziği topluluğunun keman, gitar ve taradan ile sundukları müzikle başlayan program Üniversite'nin konferans salonunda gerçekleşti.
Törende, başta Rektör Funda Sivrikaya şerifoğlu olmak üzre rektör yardımcıları öğretim üyelerinin tamamının hazır bulunduğu programa Vali yardımcısı Ramazan Şahin, İl Jandarma alay komutanı Albay Turhan Yazıcı Belediye Başkanı İsmail Bayram, Çilimli ve Kaynaşlı Kaymakamları, il müdürleri, Cumayeri, Konuralp, Boğaziçi ve Beyköy Belediye Başkanları, siyasi parti il başkanları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Törende kısa bir sunum yapan Rektör Prof Dr Funda Sivrikaya Şerifoğlu Üniversite'nin kuruluş gününden bu güne geçen süre içinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Kurulduğumuz günden bu güne çok önemli yol kat ettik diyen Şerifoğlu “bunuda sizlerin desteği ile yaptık. Ekip çalışmasıyla buralara kadar geldik. Özellikle yer ve bina konsunda ilçelerde gördüğümüz desteği il merkezinden göremiyoruz. Tabi burada Kalkınma ve Tanıtma Vakfı'nın yaptığı katkılar düzenlediği kampanyaları bunun dışında turarak söylüyorum. Düzce'den daha çok destek görmek istiyoruz. Biz ilçelerimizde hiçbir maddi katkıda bulunmadan yüksek okullarımızı açtık. Burası Üniversiteye yetmiyor. Daha çok arsaya ve mekanlara ihtiyacımız var” dedi.
Yetiştirme Yurdu Derneği Başkanı Hikmet Demir başarılı çalışmalarından ötürü Rektöre çiçek verip teşekkür etti. Belediye Başkanı İsmail Bayram yaptığı konuşmada “Burası pek çok kişi ve kuruluşların katkılarıyla bu günlere geldi. Üniversite yönetimi çok başarılı çalışmalar yaptı. Bu çalışmalar sonucu bir fark yaratıldı ve bu fark bundan sonrada devam edecek. Şehrin kalkınmasında Üniversite'nin büyük katkısı olacaktır. Bu katkıdan en büyük payı Düzce almalıdır” dedi.
Vali yardımcısı Ramazan Şahın, Üniversite kalkınmanın lokomotifidir diyerek “Rektörümüz ve ekibinin akif çalışmalarından dolayı kutluyorum ve idare olarak bizler desteğe her zaman hazırız ayrıca halkımızıda desteklerini ve katılımlarını bekliyoruz” dedi.


Konuşmaların ardından Çilimli Meslek Yüksek Okulu için arsa bağışında bulunan vatandaşlara ve Kaynaşlı Meslek Yüksek Okulu Geleneksel El Sanatları atölyesine bağışda bulunanlara teşekkür plaketleri verilirken, Üniversite'nin çeşitli birimlerinde görev yapan ve 2007-2009 yılları arasında Prof. ve Doç. ünvanı alan akademik personele begeleri verildi. Daha sonra Üniversite'nin kuruluşunda gelişmesinde katkı sağlayıp çalışma hayatını tamamlayarak emekliye ayrılan akademik ve idare personel sertifikaları verildi. Programda “Yayın Performansları Dallarında” başarılı olan öğretim üyelerine belgeleri verildi.