Demokrat Eğitimciler Sendikası İl Temsilcisi Enver Şahin bitişik el yazısı politikasından vazgeçen Milli Eğitim Bakanlığına ve Bakan İsmet Yılmaz'a teşekkür eden bir yazılı açıklama yayınladı.

Düz yazı uygulamasına geçiş kararını geç kalmış fakat yerinde bir karar olarak nitelendiren Şahin, “Bitişik yazı ile öğrencilerin daha hızlı yazdığı iddiasının doğru olmadığı bilim adamları ve işin mutfağındaki öğretmenlerimiz tarafından yapılan araştırma ve denemeler sonucunda ortaya çıkmıştı.  Defalarca açıklamalarda bulunduk, olumsuz yanlarını açıkladık. Çocuklarımız okumayı öğrendikleri halde yazmayı tam olarak öğrenemediklerini, çocuklarımızın özgüven ve bilişsel gelişimine zarar verdiğini,  zaman ve enerji kaybına neden olduğunu söyledik.” ifadelerini kullandı.

Enver Şahin açıklamasında bitişik eğik yazının eskiden olduğu gibi Türkçe dersinde “Güzel Yazı Çalışması” olarak uygulanmasının yerinde olacağını belirtti. Şahin, yazı sorununun bir daha indirilmemek üzere rafa kalkmasını temenni etti.