Türk Eğitim-Sen tarafından, Hükümetin, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkardığı 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ücret adaletini tam olarak sağlamadığı, aynı unvan ve aynı kadroda olanların farklı ücret almasının önüne geçilmesi için getirilen düzenlemede öğretmenler ve akademisyenlerin yok sayıldığı gerekçesi ile dilekçe eylemi başlatıldı.

Eşit işe eşit ücret düzenlemesinde, kamuda istihdam edilen personelin yüzde 60’ına hiçbir artış yapılmadığı iddiasında bulunan Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, hükümetten 24 Kasım’da kara haber değil, müjde beklediklerini söyledi.

Bu düzenlemede eğitim çalışanlarının öğretmeni, akademisyeni, hizmetlisi, memuru, teknisyeni ile bir bütün olduğu göz ardı edildiğini belirten Çakmak, Gırtlağına kadar ekonomik sorunlara batmış olan eğitimcilere reva görülen bu muamelenin kabul edilemeyeceğini savundu.

Çakmak, “Öğretmenlerimiz ve akademisyenlerimiz bu ülkenin kilometre taşıdır. Çocuklarımızı yarınlara hazırlayan, onların geleceklerine yön veren eğitimcilerimiz artık yok hükmünde sayılmaktan, horlanmaktan, itilip, kakılmaktan bıkmıştır. Gırtlağına kadar ekonomik sorunlara batmış olan eğitimcilere reva görülen bu muamele kabul edilebilir değildir. Yıllardır öğretmen ve akademisyen maaşlarında herhangi bir iyileştirme yapılmamış, ek ders göstergelerinde de tek bir puan artış sağlanmamıştır. Yaşam koşulları giderek ağırlaşırken, enflasyon oranları artarken, zamlar peşi sıra gelirken, öğretmenlerin ve akademisyenlerin aylık geliri yerinde saymakta, eğitimciler her geçen gün daha da yoksullaşmaktadır.” Dedi.

Türk Eğitim-Sen olarak, bugün 81 ilde eylemde olduklarını söyleyen Çakmak, bütün il, ilçe merkezlerinde ve üniversitelerde Başbakanlığa hitaben yazılan dilekçeleri basın açıklaması yaparak, Başbakanlığa gönderdiklerini, Düzce’den 900 adet dilekçeyi Türk Eğitim-Sen Şube Başkanlığı olarak bugün Başbakanlığa postaladıklarını ifade etti.

Haber; H. İŞCAN