2016-2017 eğitim-öğretim yılının sonuna gelindiği şu günlerde Düzce Doğa Okulları görkemli bir mezuniyet töreni yaşadı. Düzce Doğa Okulları Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri mezun olmanın haklı gururunu yaşarken 8. Sınıf öğrencileri liseye, 4. Sınıf öğrencileri de ortaokula geçmenin kıvancını yaşadı.

Yuvalarından ayrılmalarının burukluğu ile son kez yoklamaları alınan yirmi iki 12. Sınıf öğrencisi lakaplarıyla birlikte sahneye çağrıldı. Mezun olan 12. Sınıf öğrencileri, eğitimde devamlılığı temsil eden ve 4 yıl boyunca gururla taşıdıkları bayraklarını 8. Sınıfı bitirip de artık liseye başlayacak olan öğrencilere, ‘Bayrak Teslim Töreni’ ile devretti. Ardından ise derece yapan öğrencilere plaketleri verildi. Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı’nın okul 1’incisi olan Hazal Durmuş’a plaketini vermesi sonrasında yaş kütüğüne adını çaktı. Sonrasında ise mezuniyet sevincini yaşayan öğrenciler öğretmenlerinin elinden mezuniyet belgelerini aldı.

“Bizi Doğalı yaptığınız için teşekkür ederiz”
Mezun olan tüm öğrenciler adına konuşma yapan 12/A sınıfı öğrencisi Nizamettin Pazvant “Hepimiz farklı yerlerden geldik ama hepimizi birleştiren bir nokta var bu çatı altında. O da Doğalı olmak” diyerek başladığı konuşmasını ‘Doğalı’ olmanın ayrıcalığını anlatarak devam etti.

“Doğalı olmak kadar Doğalı yapmak da önemlidir. Doğalı olanların Doğalı yapanlara birkaç naçizane sözü var. Adı gibi tüm Düzce’de her alanda önderliği elinden bırakmayan. Adının yanına adını sıfat yapmayı başarabilen ve yatırımların en iyisinin insan üzerinde yapılacağını öngörüp bunu eğitim sektöründe hayat geçiren, tüm bu güzelliklerin kurucusu olan Sayın Önder Tonyalı’ya en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bizi biz yapan, her alanda deneyim kazanmamızı sağlayan, yarınlarımızı bugünümüzden temin ettiren, temelimizi sağlamlaştıran, kahrımızı çeken, sevinçlerimize ortak olan bütün öğretmenlerimize teşekkür ederiz. Siz anne babalarımız iyi ki varsınız ve bu güzide okulda okumamızı, tüm bu saydıklarımızı bize yaşatma fırsatı tanıdığınız için, bizi Doğalı yaptığınız için teşekkür ederiz.”

Tören, 4. Sınıfı tamamlayan öğrencilerine ‘Ortaokula Merhaba’ belgelerinin verilmesiyle devam ederken, 8. Sınıfı bitiren öğrenciler de liseye merhaba belgelerini aldı. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı (TEOG)’nda okul içerisinde derece yapan öğrencilere ise plaketleri verildi.






Hazırlanan törende emeği geçen öğretmenler, teşekkür edilmek üzere sahneye çağırılması sonrasında ise mezun olan öğrenciler 10. Yıl Marşı eşliğinde mezuniyetin sembolü olan keplerini havaya fırlattı.