29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arası Kızılay haftası olarak kutlanıyor. Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratmayı amaçlayan hafta dolayısıyla Kızılay’ın Düzce Şubesi’nde Anaokulu öğrencilerine yönelik etkinlik düzenlendi.


Okul Öncesi Eğitimi veren Düzce Doğa Anaokulu’nun öğrencileri Vali Ali Fidan ile birlikte Kızılay Düzce Şubesinden yapılan programa katıldılar. Minik öğrenciler, Kızılay’ın görevlerini eğlenceli bir dille anlatan çizgi film izlediler. Vali Ali Fidan, Kızılay Düzce Şube Başkanı Kemal Demir ile yönetim kurulu üyeleri de öğrencilere eşlik etti.  Pür dikkat çizgi filmi izleyen miniklere Kızılay Gönüllüleri tarafından kek ve meyve suyu ikramı yapıldı.

ziyaret sonunda Vali Fidan öğrencilerle toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirirken, Doğa Anaokulu Öğrencileri tarafından hafta dolayısıyla Kızılay Düzce Şube Başkanı Kemal Demir’e çikolata takdim edildi.



Öğrencilere de günün anısına hikaye ve boyama kitabı hediye edildi. Vali Ali Fidan, ziyaret sonrası yaptığı konuşmada Kızlay’ın önemine vurgu yaptı.


Fidan, “ Kızılay Haftası dolayısıyla Kızılay Başkanımızı ziyaret ettik. Hem de çocuklarla bir arada Kızılay tanıtma etkinliğine katıldık.Çocuklarla çizgi film izledik.Kızılay ülkemizdeki en önemli kurumlardan biri. Kızılay’ın 147. kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Kızılay bir hayır kurumu. Kimsesizlere ve  özellikle afetlerde vatandaşlarımızın yardımına koşan bir kurum.” Dedi.