Türkiye’deki tüm Doğa Okulları kampüslerinde 20 Şubat cumartesi günü saat 10.00’da gerçekleştirilen bursluluk sınavı için öğrenciler sabahın erken saatlerinden itibaren Düzce Doğa Okulu’nun Şıralık kampüsünde bir araya geldiler.

Doğa Okulu Düzce kampüsünde de yapılan sınava Düzce, Bolu, Sakarya, Zonguldak ve civar illerden gelen öğrencilerin ilgisi fazla oldu.

8, 9, 10. ve 11. sınıfların katıldığı sınavda başarılı olan öğrencilere yüzde 100’e varan burs imkanı sağlayacak olan Doğa Okulları’nda öğrenciler önemli bir sınav maratonunu geride bıraktı.

8. sınıflar için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil ( İngilizce ) derslerini içeren sınavda toplam 100 soru soruldu.

9, 10. ve 11. Sınıflar için ise; Türkçe, Matematik, Tarih, Coğrafya, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinden toplam 120 sorunun sorulduğu sınavda öğrenciler ailelerinin desteğiyle sınava girecekleri salona görevli öğretmenlerin yönlendirmesiyle alındılar. Öğrenciler sınavda başarılı olmak için mücadele ederken ailelerde çocuklarını bahçede bekledi.

Haber;S.KAŞKIR