Düzce Belediyesi, Düzce Sosyal Etkinlikler Derneği ve Türkiye Beyazay Derneği işbirliği ile engellilerin rehabilitasyonu ve istihdamı için hizmete açılan Kusursuz Kafe’de bugün anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Doğa Okulları Öğrenci Meclisi'nden akülü sandalye bağışı
Akademik başarı yanında gerçekleştirdikleri sayısız sosyal sorumluluk projesi ile adlarından söz ettiren Düzce Doğa Okulları Öğrenci Meclisi, projelerine bir yenisini daha ekleyerek engelli bir vatandaşa akülü sandalye bağışında bulundu.

Her şey Tonyalı'nın ziyareti ile başladı
Düzce ve Bolu Doğa Okulları'nı bünyesinde barındıran Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Önder Tonyalı'nın geçtiğimiz günlerde Kusursuz Kafe'ye yaptığı ziyaretle tohumları atılan projede duygulandıran bir tesadüf yaşandı.

Eğitime yaptığı yatırımlarla Düzce'ye 20 yıldır hizmet veren Vakfın Kurucu Başkanı Önder Tonyalı'yı kafede ağırlayan Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi'nin sohbet sırasında telefonu çaldı. Engelli bir vatandaşın akülü sandalyeye ihtiyaç duyduğu yönünde yapılan görüşmeye kulak misafiri olan Tonyalı, bunun kendileri tarafından karşılanacağını söyledi.

Kusursuz Kafe’de program düzenlendi
Bu doğrultuda derneğin organizasyonu ile bugün Kusursuz Kafe’de bağış için bir program düzenlendi. Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Önder Tonyalı, Türkiye Beyazay Derneği Düzce Şubesi Başkanı Nurullah Çelebi, Doğa Okulları Öğrenci Meclisi, Anadolu ve Fen Lisesi 10. sınıf öğrencileri ile okul idarecilerinin katıldığı programda bağış için belirlenen 26 yaşındaki bedensel engelli Miray Vildan Sakallı'nın yine Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı'nın Doğa Okulları'ndan önce Düzce'de eğitim hizmeti verdiği Öncü Koleji mezunu olduğu ortaya çıktı.

Engelinin engel olmasına izin vermedi
2009 yılında kolejden mezun olduktan sonra Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'ne giren Sakallı'nın üniversite yıllarında rahatsızlığı baş gösterdi. Zamanla yürüme yetisini kaybetmeye başlayan ve koltuk değneklerine mahkum olan genç kız, buna rağmen ne okulunu bitirmekten vazgeçti ne de kendisini eve kapattı. Üniversiteyi bitirdikten sonra çalışmaya başlayan bedensel engelli Miray Vildan Sakallı, son aylarda artan rahatsızlığı nedeniyle iş hayatını noktalamak zorunda kaldı. Koltuk değnekleri yerine akülü sandalyeyle daha rahat bir yaşam sürmek isteyen Sakallı'nın bu isteği Beyazay Derneği vesilesi ve Tonyalı'nın devreye girmesi ile gerçeğe dönüşerek, sağlık sorunları yüzünden sosyal hayattan kopmasının önüne geçildi. 

Öncü Koleji'nden mezun olduğunu programda öğrendi
Akülü sandalye bağışı sırasında engelli genç kızın, Öncü Koleji'nden mezun olduğunu öğrenen Vakıf Başkanı Önder Tonyalı, "Tesadüf oldu, bilmiyorduk." diyerek hem şaşkınlık yaşadı hem de duygusal anlar yaşadı.



"Akülü arabayla hava alıp gelmek istiyorum"
Akülü sandalye bağışı ile mutluluğu gözlerinden okunan ve gözyaşlarına hakim olmayan Sakallı ise "3 ay hastanede yattım. Ayakta durmaya çalışıyorum, yoruluyorum. Kemik erimesi var. Kemiklerimin kırılma ihtimali var. Akülü arabayla hava alıp gelmek istiyorum sadece amacım bu." dedi.

Öğrencilere hayatıyla örnek oldu
Rahatsızlığına rağmen üniversiteyi bitiren, iş hayatına atılan, kendisini sosyal hayattan koparmayan 26 yaşındaki bedensel engelli Miray Vildan Sakallı, başarılı eğitim hayatı ve azmiyle programda hazır bulunan öğrencilere de örnek oldu.







Projeler devam edecek
Program sonunda Beyazay Derneği ve Doğa Okulları işbirliği ile sosyal projelerin devam edeceği bildirildi.

Haber:C.ÜSTÜNER