“Eğitimde Türkiye lideri" sloganı ile başarılarına başarı katan Doğa Okulları, "Doğa harikaları"nı Düzce’den sonra Bolu'da da hayata hazırlıyor. 2015-2016 eğitim-öğretim yılında eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitimle kapılarını açan Bolu Doğa Okulları, yeni dönemde anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olarak tüm okullarıyla eğitim hayatını sürdürecek. Bolu merkeze bağlı Doğancı Köyü'nde kısa sürede inşa edilen ve Mudurnu evlerini yansıtan yöresel mimarisi ile bir eser niteliği taşıyan Bolu Doğa Okulları'nın kapısı bugün Bolu basınına açıldı.

Düzenlenen kahvaltılı basın toplantısında Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucusu ve Öncü Eğitim-Kültür Vakfı (ÖKEV) Başkanı Önder Tonyalı ile birlikte Kurucu Temsilcisi Egemen Tonyalı, Bolu Doğa Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Kenan Efe, İlkokul Müdürü Mümin Ali Aydın ile Anaokokulu Müdürü ve Eğitim Koordinatörü Muhabbet Koç da hazır bulundu. Kurucu Önder Tonyalı, Düzce'den sonra Bolu ile tanıştırdığı Doğa Okulları ve eğitim felsefesi hakkında bilgiler verdi.


18 YILDIR EĞİTİM SEKTÖRÜNDEYİZ

İlk olarak geçmişi 18 yıla dayanan Özel Öncü Eğitim Kurumları hakkında bilgiler veren Tonyalı, şöyle konuştu: "Bizler, 1997-1998 eğitim öğretim yılında eğitim hayatına başlayan Özel Öncü Eğitim Kuruluşu'yuz. 18 yıldır eğitim sektöründeyiz. Eskiden Düzce, Bolu vilayetimizin ilçesiydi. Dolayısıyla biz Bolu vilayeti olarak Özel Öncü Eğitimin Lisansı'nı almıştık. Şuanda Düzce'deki kampüsümüzde 5 okul var. 4 yıldır da Doğa Okulları ile lisanslı çalışıyoruz. Doğa Okulları ile Franchise anlaşmamız var. Onların sistemine dahil olduk, onların markasını kullanıyoruz. Bunlardan aldığımız hizmet karşılığı bir bedel ödüyoruz ve aldığımız hizmet ve sistemden de memnunuz."

YATIRIM KARARINI NASIL ALDI?

Bolu'ya yatırım kararını nasıl aldığını açıklayan Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucusu ve ÖKEV Başkanı Önder Tonyalı, hem eğitim için Düzce Doğa Okulları'na gelen öğrencilerin hem de ihtiyaca bağlı olarak işadamlarından gelen teşvik edici söylemlerin bunda etkili olduğunu söyledi.

Tonyalı, "Bizde geçen yıl ikinci kampüsümüzü Bolu'da açmaya karar verdik. Anaokulu, ilkokulu, ortaokul ve lise olmak kaydıyla 4 tane okulun altyapısını hazırladık." dedi.

EĞİTİME TİCARİ GÖZLE BAKARSAK YANILIRIZ

"Eğitim bir ticari kuruluş gibi gözükse de eğitime ticari gözle bakarsak yanılırız." diyen Tonyalı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Eğitim biraz daha idealistlik isteyen bir iştir. Anaokulundan alıp 19 yaşına kadar bir öğrenciyi hazırlamış oluyorsunuz. Bizde bu gözle baktığımızda bu binanın, bu yörenin mimarisine yönelik olmasını istedik. Türkiye'deki 110 'a yakın Doğa Okulları'nın slaytı gösterilirken "Mimarisi ve estetiği ile burasının Bolu olduğunun anlasınlar" dedik.

BU ESER BUNDAN SONRAKİ NESİLLERE HİZMET EDECEK

Özellikle kendim bizzat başında durdum ve Selçuklu mimarisine uygun olarak böyle bir eser meydana getirmeye çalıştık. Bu konuda çok heyecanlıyım çünkü bir eğitime yatırım yapıyoruz. Sonuç itibariyle biz bugün varız, yarın yokuz. Bu eser bundan sonraki nesillere hizmet edecek bir eğitim yuvası olsun istiyoruz. Allah bize bunu nasip etti. İçeride, her türlü son model teknolojik donanıma sahip, dışarıda ise buranın mimarisini ve estetiğini yaşatan modern bir binayı eğitime kazandırdık. Dolayısıyla en küçük ayrıntısına kadar dikkat ettik. Bir eser bırakalım istedik. Yoksa fizik koşulları pratik bir şekilde 3-4 ayda bitirip, sadece ticari kaygıyla yapıp eğitime açabilirdik. Ama biz hem sosyal hem kültürel açıdan hem eğitim açısından bir arada yürütebileceğimiz bir kompleks olsun istedik. Şuanda 9 okul 2 kampüs ile beraber ülkenin hizmetine sunmak için eğitim ile ilgili resmi işlemler devam ediyoruz. İnşallah bu sene kontenjanımız dolmak üzere... Önümüzde eğitim döneminde eğitime başlayacağız."

HEDEFİMİZ AKADEMİK BAŞARIYI VEREBİLMEK

Bolu Doğa Okulları olarak hedeflerinden bahseden Tonyalı, şunları kaydetti: "Burada hedefimiz akademik başarıyı verebilmek. Bolu'da okuyan bir öğrencinin, Galatasaray Lisesi'nden bir öğrenciyle yan yana geldiğinde her türlü sosyal aktiviteyi almış olması gerekir. Bunun içerisinde kulüp çalışmaları var, müzik, beden eğitimi, yüzme, sportif ve sosyal alanlarda hepsini öğrencilerimize vermek durumundayız. Sadece test çözerek akademik başarıyı yakalamak değil; yemek adabı, örf, adet, gelenekler ve ahlak yapısı ile bütün içerisinde bir nesli yetiştirmek hedefimiz... Dolayısıyla bizim bu okuldaki hedefimiz; disiplinli, iyi iletişim kurabilen, ahlaklı bir öğrenci yetiştirmektir."

Milli eğitim müfredatına bağlı olarak çalıştıklarını belirten Kurucu Önder Tonyalı, öğretmen atamalarından hizmetli alımına kadar her sürecin Milli Eğitim Bakanlığı denetiminde yapıldığını ifade etti.

SOSYAL YÖNDEN DE GELİŞTİRECEĞİZ

Sosyal ve kültürel etkinliklerden de söz eden Tonyalı, şöyle konuştu: "Düzce Kampüsü'müzde olduğu gibi burada da ata sporumuz olan biniciliğin kursları olacak. Bütün öğrencilerimiz ücretsiz binicilik dersleri alacak. Her öğrencim bu okuldan çıktığında iyi İngilice ve iyi Almanca konuşacak. Bu okuldan mezun olan bir öğrenci mutlaka yüzmeyi öğrenecek. Bu okuldan mezun olan bir öğrenci mutlaka iyi bir enstrüman çalmasını bilecek. Biz sadece üniversiteye öğrenci hazırlamak değil sosyal yönden de çocuğun kendisini geliştirmesini sağlayacağız. Doğa Eğitim Kurumları'nın içerisinde bu programların hepsi var."

VELİLERE ONLİNE SİSTEMLE TAKİP OLANAĞI

Doğa Okulları'ndaki eğitim sisteminden de bahseden Bolu ve Düzce Doğa Okulları Kurucusu ve Öncü Eğitim-Kültür Vakfı (ÖKEV) Başkanı Önder Tonyalı, şu ifadeleri kullandı: "Doğa Okulları'nda Ataşehir'deki öğrenci nasıl bir eğitim görüyorsa, İzmir'de ve Bolu'daki de aynı eğitimi, aynı saatte, aynı programla görüyor. Bu program online sistemle velilerimiz tarafından da takip edilebiliyor. Bir ders işlenmemişse, veli bunu online sistemle görüp, o dersin neden işlenmediğini sorabiliyor. Ya da çocuk rahatsızsa online sistemle durumunu kendi de takip edebiliyor. Bu teknolojiyi sonuna kadar kullanıyoruz."

ÇOK İYİ BİR KADRO KURDUK

Bolu'daki velileri ilk sordukları konunun para değil eğitim programı olması dolayısıyla öven Tonyalı, "Bu bizi mutlu ediyor. Çünkü sorgulayan, verdiği ücretin karşılığında nasıl bir eğitim alacağını bilmek isteyen bir veli... Veli iyi eğitim bekliyor, biz de ona karşı çok iyi bir kadro kurduk. Kendisini yetiştirmiş, alanında uzman arkadaşlar. İnşallah bu okulun dereceler yapan bir okul olması temennimiz var. Bunu da başaracağımızı düşünüyorum. Bununla ilgili biz de altyapı ve tecrübe var. Biz 18 senedir bu işin içerisindeyiz. Dolayısıyla eğitim modelleri ne kadar değişirse değişsin bizim ilkelerimiz içerisinde insan kaynağı var. Biz öğrencimizi aldıktan sonra annesinin babasının kim olduğuna bakmıyoruz. Sadece onun yetişmesi için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz."

YAPILAN BİR ESERE SAHİP ÇIKMAK GEREKİR

"Yapılan bir esere sahip çıkmak gerekir. Bu okul, Bolu'ya bir armağandır." diyen Tonyalı, yatırımın Bolu'ya hayırlı uğurlu olmasını temenni ederek Bolu basınına teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Bolu Doğa Ortaokulu ve Lisesi Müdürü Kenan Efe, basın mensuplarına ilk olarak Doğa Okulları'nın eğitim sistemi ve öğretmen profili hakkında bilgiler verdi ardından anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olarak 4 okulla eğitim verecek olan Bolu Doğa Okulları'nı gezdirdi. Son teknoloji araç-gereçlerle donatılan modern okulun sınıflarını, spor ve konferans salonlarını, yüzme havuzu ve yemekhanesini gezen basın mensuplaıyla tanıtım sonundan hatıra fotoğrafı çektirildi.

C.ÜSTÜNER