Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan 6.7.8. sınıf öğrencilerine yönelik “Bu Benim Eserim” proje yarışmasında Doğa Koleji 2 projesiyle il elemelerinden sonra bölge elemelerini de geçti.


Doğa Koleji'nin bu başarılarının altında ise uygulanan SOES eğitim modeli olduğu belirtiliyor. Öğrenci Merkezli Eğitim Sistemi olarak tanımlanan SOES'te öğrenciler “Sanat Eğitimi, Teknoloji Eğitimi, Yaratıcı Yazarlık, Araştırma Teknikleri, Sosyal İletişim Yönetimi, Girişimcilik, Mucit Atölyesi, Akıl Oyunları, Proje Hazırlama Teknikleri, Düşünme Becerileri Eğitimi, Uluslar arası İlişkiler ve Yönetim Bilimi” dersleriyle dünya vatandaşı olarak hayata hazırlanıyor.



Fen ve Teknoloji öğretmeni Ayşegül Burcu ARDIYOK danışmanlığında yarışmaya katılan öğrencilerden Selin KÜÇÜKPARMAKSIZ ve Zeynep ERSOY'un “Teknolojiye Güvenle Bak, Sağlıklı Yaşa” ; Sude USTABAŞ ve Selin KALTU'nun “Tohumum Ebter mi Organik mi? Bakteriler Söyler” projeleri il elemelerinden sonra bölge elemelerini de geçti.