Düzce Doğa Okulları Anasınıfı öğrencileri meslekleri yakından tanımaya devam ediyor. Belli periyotlarda kurumlara yönelik düzenlenen gezilerin son durağı Düzce Adliyesi oldu.

Öğretmenleri eşliğindeki gezide adliye koridorlarını renklendiren Doğa minikleri ilk olarak Başsavcı Veliki Ahmet Altun'un makamını ziyaret etti.

Adalet, hakimlik ve savcılık meslekleri hakkında bilgi veren ve öğrencilerin sorularını yanıtlayan Altun, çocuklara ikramda bulunmayı ihmal etmedi.



Merak ettikleri tüm soruları sorarak adliyedeki çalışmaları ve personeli yakından tanımaya çalışan Düzce Doğa Anaokulu öğrencileri, Başsavcı Veliki Ahmet Altun'a ziyaret sonunda çicek hediye etti.



Altun, savcı cübbesini giydirdiği öğrencilerle fotoğraf çektirerek bu anları ölümsüzleştirdi. Doğa öğrencileri daha sonra duruşma salonunu gezmek üzere Başsavcı Veliki Altun'un odasından ayrıldı.

Duruşma salonunda Savcı Kemal Özkan, Hakim Türker Özmen ve Avukat Emre Güleç tarafından karşılanan çocuklar, bir kez daha cüppe giyme mutluluğu yaşadı ve yine meraklı bakışlarla inceledikleri salonda kendileriyle yakından ilgilenen yargı mensuplarına sorular yöneltti.



Ardından Avukat Halil Aydın'ın avukatlık bürosuna geçen çocuklar burada avukatlık mesleğini tanıdı. İkramda bulunulduktan sonra Düzce Doğa minikleri hediyelerini sunarak ziyareti sonlandırdı.

Haber;C.ÜSTÜNER