Düzce Doğa Koleji; ortaokul öğrencilerine özgüvenlerini arttırma, uzayla ilgili uygulamalar yapabilme, matematik, fen ve bilgisayar konularını farklı alanlarda uygulama şansı bulabilmelerini sağlamak adına İzmir Uzay Kampına gezi düzenledi. Yoğun kamp programında öğrenciler uzayla ilgili simülasyonlara, roket yapımına, starlab ve deney uygulamalarına katıldı.

Okulda anlatılan fen bilimleri derslerini destekleyen müfredatla farkındalık yaratılırken çocuklar temel fen yasalarının uzayda nasıl işlediğini uygulamalı örneklerle ve ilginç deneylerle öğrenme fırsatı buldular. Roket biliminin temelleri uzay çalışmalarının tarihi ve geleceği konusunda detaylı bilgi alan öğrenciler model roket yapıp fırlatıyorlar. NASA Projesi kapsamında temel astronomi ve gök mekaniği dersleriyle gökyüzünü tanıyan öğrenciler 30cm’lik profesyonel teleskopla uzaman astronot eşliğinde güneş sistemi ve yıldız gözlemleri yapabiliyorlar. Uzayda yaşama ve gündelik hayatı devam ettirme, uzay uçuşları tarihi dersi, Mars kolonisi, uluslararası uzay istasyonu, uzayda tarım, astronot kıyafetleri, uzay mekiği ısı koruma sistemleri gibi günümüz uzay çalışmalarında yer alan konuları da daha detaylı öğreniyorlar.

İzmir Uzay kampı ile öğrenmeye hevesli öğrenciler uzay bilimleri alanında eğitilmeleri uzay simülasyonları ile takım çalışmasına teşvik edilmeleri ve uzay teknolojilerinin anlaşılmasını sağlandı. Takım çalışmasını ve liderlik yetilerinin gelişimini teşvik eden kamp öğrencileri bilim, matematik ve teknoloji alanında kariyer yapmaları konusunda motive etti.

Haber: H. İŞCAN