Düzce Doğa'nın ardından Bolu Doğa Okulları da bugün düzenlenen törenle hizmete girdi. Açılışa başta Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü olmak üzere Bolu Vali Vekili Mustafa Özsoy, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Çilimli Belediye Başkanı Muhsin Yavuz, AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Düzce İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Doğa Okulları Genel Müdürü Bünyamin Çelikten, Düzce ve Bolu Doğa Okulları Kurucusu, Öncü Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı, daire müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış töreni protokol konuşmaları ile devam etti. konuşmalarda Doğa Okulları'nın eğitimdeki yeri ve önemi üzerinde duruldu.



Özel sektörün yükü paylaşması büyük önem taşıyor”
Sözlerine “Açılışını yaptığımız bu okulun öğrencilerimize çok iyi, farklı ve kaliteli bir eğitim vereceğine tüm kalbimle inanıyorum” diyerek sözlerine başlayan Bakan Özlü, “Eğitim öncelikle devletin işidir. Ancak özel sektörümüzün de devletin bu ağır yükünü paylaşması büyük önem taşıyor. Kaliteli okulların sayısı arttıkça eğitim sistemimize çok daha iyi bir seviyeye ulaşıyor. Eğitim iyileştikçe Türkiye güçleniyor. Eğitim her ülke için kritiktir. Ancak Türkiye için çok daha hayati bir rol üstleniyor.” dedi.



En önemli gündemimiz eğitim”
Türkiye'deki genç nüfusun en önemli zenginlik kaynağı olduğunu vurgulayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ”Bizim zenginliğimiz insanımızdır. İnsanımızın zekası kültürü ve bilgisidir. Bu nedenle Türkiye'nin en önemli gündemi eğitimdir eğitim olmalıdır.” diye konuştu.



Çok ciddi reformları hayata geçirdik”
AK Parti iktidarları döneminde eğitimde çok büyük adımlar attıklarını ifade eden Bakan Özlü, “Eskiden bütçemizden en fazla payı savunma harcamaları alıyordu. Artık bütçemizde en fazla bayı eğitime ayırıyoruz. Sadece maddi imkanları genişletmekle kalmadık müfredatı ve sistemi iyileştirmeye yönelikte çok ciddi reformları hayata geçirdik.” diye konuştu.



Bakan'dan önemli mesajlar
Dünyanın sürekli ve çok hızlı şekilde değiştiğini ve yapılan değişiklere uyum sağlayan ülkelerin güçlü ve lider ülkeler olacağını da belirten Bakan Özlü, konuşmasını önemli mesajlar vererek tamamladı: “Gençlerimizin bilime ve teknolojiye olan ilgisini arttırmalıyız. Ezbere dayalı bir eğitim anlayışını terk etmeliyiz. Neden-sonuç ilişkisini kavrayabilen, analitik düşünebilen, muhakeme ve problem çözme becerisi yüksek nesiller yetiştirmek zorundayız. Çocuklarımıza erken yaşlarda kodlama ve programlama yetenekleri kazandırmalıyız. Bu konularda sadece Milli Eğitim Bakanlığımız değil özel okullarımız değil aileler sivil toplum kuruluşları ve diğer kamu kurumlarında elini taşın altına koymalıdır. Bakanlığımız TÜBİTAK'la önemli çalışmalar yapıyor. Özellikle ebeveynler olarak bazen çocuklarımızın derslerdeki başarısına odaklanırken onların psikolojik ve sosyal gelişmelerini ihmal edebiliyoruz. Oysa çocuklarımızın spor yapması veya bir sanata ilgi duyması en az matematik ya da coğrafya bilmesi kadar önem taşıyor. Unutmayalım ki eğitimin en önemli vazifesi çocuklarımızın mutlu ve özgüven sahibi olmasıdır. Mutlu ve özgüven sahibi çocuklar güçlü bir geleceği de inşa edecektir. Çocuklarımızın özgüven sahibi olmaları için ise hem dışarıdaki doğa ile hem de kendi içlerindeki doğalarıyla barışık olmalarından geçiyor. Doğa Okulları da bu iddiayı taşıyor.”



Eğitime bugün daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır”
Bolu Valisi'nin Cumhurbaşkanı ve Başbakanın “Valiler Toplantısı”nda bulunması nedeniyle açılışta hazır bulunan Vali Yardımcısı Mustafa Özsoy da yaptığı konuşmada, eğitimin beşikten mezara kadar devam eden bir süreç olduğunu belirterek, “Bir toplumun eğitim düzeyi gelişmişlik düzeyinin önemli bir parçasıdır. Bugün dünyanın en gelişmiş en saygın ülkeleri eğitim ve bilimde en önde olanlarıdır. Bilgiyi en yoğun üreten bilgiyi edinmenin yollarını öğreten eğitime bugün daha fazla ihtiyaç duyulmaktadır.” diye konuştu.

18 yıldır eğitime katkı...
1998 -1999 yıllarında Öncü Eğitim Kurumları ile Düzce'de eğitim hizmetine başlayan ve 2003 yılında Öncü Kültür Eğitim Öğretim Vakfı adı altında eğitim öğretim gerçekleştirmek amacıyla kurulan vakfın Bolu eğitimine de 4 derslikli anaokulu, 13 derslikli ilkokul, 8 derslikli ortaokul ve 9 derslikli anadolu lisesinden oluşan bir kampüs kazandırdığını ifade eden Vali Yardımcısı Özsoy, “Doğa Okulları Bolu Kampüsü'nü ilimize kazandıran başta Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Önder Tonyalı beyefendiye ve şahsınızda emeği geçen herkese teşekkür eder ilimize hayırlı uğurlu olmasını diler saygılarımı arz ederim.” dedi

Önemli nokta; çok daha iyi bir eğitim sağlayabilmek”
AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun da açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bakanlıklar nezdindeki en fazla harcamayı ve bu harcamayla birlikte en fazla personeli ve diğer kaynakları Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden geirçekleştirdiğini belirterek başladığı konuşmasına, “Buradaki en önemli nokta tabiiki geleceği emanet olarak aldığımız sevgili çocuklarımıza çok daha iyi bir eğitim sağlayabilmek, dolayısıyla ülkenin milletin geleceğine yatırım yapmaktır.” şeklinde konuştu.

Böylesine tesislerin sayısının artmasını temenni ediyorum”
Eğitimin son 10 yılda birinci sırayı almış durumda olduğunu da hatırlatan Bolu Milletvekili Ercoşkun, “2023 hedeflerinde yüzde 15'lik bir özel okul hedefi aslında belki de az belki de tutturacağımız ilk hedeflerden de birisi bu olacak. Çünkü bugün yarı yarıya gerçekleşen bu hedef önümüzdeki süreçte çok daha hızlanacaktır. Bugün açılışını yaptığımız tesis Bolu'daki çocuklarımıza en güzel hizmetleri vereceğine inandığımız bir tesis. Böylesine tesislerin sayısının artmasını temenni ediyorum.” dedi.

Taşın altına elini koyan Önder Tonyalı'ya teşekkür ediyorum”
AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise yaptığı konuşmada Öncü Okulları ile başlayan ve Doğa Okulları adı altında başarısını devam ettireceğine inandığı Doğa Okulları Bolu Kampüsü'nün açılışında birlikte olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Arslan, “Çocuklarımız geleceğimizin teminatı. İşte teminatımız buralara teslim. İnşallah hayırlı başarılı bir çalışma eğitim-öğretim yıllarıyla bir çalışma gerçekleşir niyazıyla ben bu okulun yapımında bu taşın altına elini koyan Önder Tonyalı'ya tüm Doğa Okulları ailesine ve emeği geçen herkese buradan bir kere daha teşekkür ediyorum.” dedi.

İyi eğitilmiş insanlara ihtiyacımız var”
Törende hazır bulunan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da “Türkiye bir süreçten geçerken yanlış öğrenim görmüş insanlar sayesinde ne sıkıntılar yaşadığımızı 15 Temmuz'da gördük” diyerek başladığı konuşmasını dünyanın ve Türkiye'nin bütün kurumların tek probleminin iyi eğitilmiş insan, bunun içinde özel okulların çok önemli olduğunu dile getirdi.
Başkan Yılmaz konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: ”Devlet okullarının da o noktaya gelmesi için kaliteli olması gerekiyor. Dolayısıyla yanlış öğrenim görmüş insanların yerine iyi eğitilmiş insanlara ihtiyacımız olduğu için iyi eğitim yapan kurumları sonuna kadar desteklemek zorundayız. İzzet Baysal babamız da sağlığa ve eğitime bütün gücünü sarf ediyor. Bunun amacı da şudur; “Sağlıklı iyi yetişmiş insan...” Bu konuda emek veren başta Önder bey ve Doğa Okulları olmak üzere sağlıklı eğitim yapan bütün kurumlar ülkemizin Bolumuzun hatta belki dünyanın geleceği olacaktır.” diye konuştu.

Üzerimize düşen ciddi bir yük var”
Doğa Okulları Genel Müdürü Bünyamin Çelikten de yaptığı konuşmada Milli Eğitim Bakanlığı!nın 2023 vizyonu kapsamında Türkiye'deki özel okulların oranının yüzde 15 olmasının hedeflendiğini belirterek, bunun için de teşvikler başta olmak üzere birçok projenin hayata geçirildiğini ifade etti. Çelikten, “Şu an için bu oranın daha yarısına ulaşmış durumdayız. Özel okullar olarak bizim üzerimize düşen ciddi bir yük var ciddi bir çalışma sorumluluğu var. O yüzden Doğa Okulları olarak eğitim yatırımlarına ayrıca çok önem veriyoruz.” dedi.

Bürokrasiden çok büyük destek aldım”
Düzce ve Doğa Okulları Kurucusu, Öncü Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Önder Tonyalı da yaptığı konuşmada 19 yıldır eğitimin içerisinde olduklarını vurguladı. 1998 -1999 yılında eğitim öğretime başlayan Öncü Okulları'nın ardından Doğa Okulları olarak 2016-2017 yılında da Bolu'da eğitim-öğretimi sürdürmeyi amaçladıklarını belirten Tonyalı, “Burada bu okulun yapılışında başta belediye başkanı, Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Bolu milletvekilleri, özellikle buradaki bürokrasiden çok büyük destek aldım. Herkes yanımda oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin sağolun.” dedi
Yapılan konuşmaların ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, milletvekilleri, belediye başkanları, bürokratlar ve misafirlerin katılımıyla birlikte edilen duanın ardından açılış kurdelası kesilerek Doğa Okulları Bolu Kampüsü'nün açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından Bakan Özlü ve beraberindeki heyet, yöresel mimarisinin yanı sıra modern sınıfları, havuzu, kafeteryası ve son teknoloji cihazları ile örnek yatırımı gezerek Kurucu Önder Tonyalı'dan bilgiler aldı.

Haber; C. ÜSTÜNER