Pek çok çaba sarf ederek çalıştıkları Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) Sınavı’na giren öğrencilerden bazıları hedeflerine ulaşırken bazıları da emeklerinin karşılığını alamadı.

Hem Doğa Okulları’nde hem de Düzce Doğa Ortaokulu’nda öğrencilerin başarısı hem velilerinin hem de öğretmenlerinin yüzünü güldürdü. Pek çok branşta uzman öğretmenler eşliğinde çalışan öğrenciler başarı ortalamasını yükseltirken adını da büyük ölçüde duyurmayı başardı.

Haziran ayında açıklanması beklenen ve henüz resmi olmayan sonuçlara göre 33 lisanslı okulda 160, tüm Doğa Okulları’nda ise 510 öğrenci 120 sorunun tamamını doğru yanıtladı. Düzce Doğa Okulları’nda da bir öğrenci 120 soruluk TEOG Sınavı’nda soruların tamamını doğru yanıtladı. Yalnızca bir öğrencinin değil pek çok öğrencinin birkaç yanlışla tam puanı kaçırdığı sınav sonucu kimsenin moralini bozmadı. Emeklerinin karşılığını alan öğrenciler birkaç günlük istirahata çekilerek yılın yorgunluğunu attı.

“Çeldirici soru yoktu”
TEOG Sınavı’na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Düzce Doğa Okulları Eğitim Koordinatörü Mustafa İnce şöyle konuştu:

“TEOG sınavı çocuğun yıl içinde gördüğü derslerin kazanımı dediğimiz ve çalışanın başarılı olduğu b ir sınav. Konuları tekrar edenin ve bol bol çalışanın başarı olduğu bir sınav. Bundan sonraki TEOG sınavlarına girecek öğrencilere tavsiyem derslerini iyi dinlemeleri, tekrarlarını planlı ve düzenli yapsınlar, bol soru çözsünler, çözemedikleri soruları da öğretmenlerine sorup doğru cevabı öğrensinler. Çeldirici sorular yoktur bu sınavda ve soruların kapasitesi normal MEB’in yayınladığı kazanım testlerinin bir benzeridir.”

“Sonuçtan ziyade birçok şeyi kazandılar”
Son olarak Düzce Doğa Okulları’nın attığı başarıyı değerlendiren İnce şu ifadelerde bulundu:

“Öğrencilerin başarılarından ben son derece memnunum. TEOG 1’e göre yüzde 30-40 oranında bir yükselme var. Bir tane 120 soruda 120’sini de doğru yapan bir öğrencimiz var. 2 tane öğrencimizin 1’er yanlışı var. Ama 2 veya 3 yanlışı olan çok miktarda öğrencimiz var. Ama başarının bizim okulumuzda TEOG 1’e göre yüzde 30-40 oranında yansıdığını görüyoruz. Velilerimizin dönüşleri de bu konuda çok olumlu ve pozitif. Çocuklarla bu süreçte et ile kemik gibi olduk. Çok yoruldular, çok emek sarf ettiler şimdi de birkaç gün dinleniyorlar. Ama sonuçtan ziyade birçok şeyi kazandılar.”