Düzce’de, ülke genelinde kanayan bir yara olan uyuşturucuya karşı gençlerin bilinçlendirilmesine dönük çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda Düzce Doğa Okulları öğrencileri, konusunda uzman kişiler tarafından yapılan sunumlarla madde kullanımı ve bağımlılık gerçeği hakkında daha detaylı bilgilere sahip oldu. Düzce Muaythai Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen Madde Bağımlılığı Bilgilendirme Semineri’nde bilgilendirmelerde bulunan birçok konuşmacı öğrencilere çok önemli uyarılarda bulundu.

Programa konuşmacı olarak ABD Adalet Bakanlığı Federal İrtibat Görevlisi Cameron Taylor, ABD Adalet Bakanlığı Federal Soruşturma Görevlisi Murat Yıldırım, Türkiye Muaythai Federasyonu Milli Takımlar Teknik Direktörü Yılmaz Çeken, Türkiye Muaythai Federasyonu Doğu Marmara Bölge Başkanı Birol Aksu, Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dilek Akkuş ve Düzce Muaythai Spor Kulübü Derneği katıldı.

“Bir kez bile kullanmayın”
Seminerde en dikkat çeken konuşmacılardan biri ABD Adalet Bakanlığı Federal İrtibat Görevlisi Cameron Taylor oldu. Taylor yaptığı sunum ile öğrencileri madde bağımlılığının kişiler üzerinde ne gibi sonuçlar doğurduğunu ortaya sererken, bir kez bile kullanmaması hususunda uyarıda bulundu. Sunumunu İngilizce yapan Taylor’ın konuşmalarını ABD Adalet Bakanlığı Federal Soruşturma Görevlisi Murat Yıldırım çevirdi.

“Sporla uzak durun!”
Türkiye Muaythai Federasyonu Milli Takımlar Teknik Direktörü Yılmaz Çeken öğrencilerin dikkat kesildiği konuşmacılardan biri oldu. Özellikle pek çok ünlü ismin çalıştırıcılığını yapmış olmasıyla öğrencilerin ilgisini toplayan Çeken, maddeden uzak durmak ya da madde bağımlılığının ortadan kalmasına yardımcı olan en büyük yardımcılardan birinin spor olduğunun anlattı.

“Bağımlılık bir hastalık”
Son olarak konuşan Düzce Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Dilek Akkuş ise bağımlılığın bir hastalık olduğu ve bağımlılıkla ilgili bilinmesi gereken gerçekler hakkında öğrencileri bilgilendirdi.